Sigma APO 180mm F2.8 EX Macro DG OS HSM:n Ensivalo

Meidän uusi tykki (Kuva otettu Samsung Galaxy S III:llä)
Siinä se nyt sitten on 6D:n rungossa kiinni, minun ensimmäinen kunnon makro Sigma 180mm F2.8 EX Macro DG OS HSM (Sigma 70-300/4-5.6 DG:tä ei lasketa). Halusin tällaisen pitkän makron, koska se on kiinteästä polttovälistään huolimatta monipuolinen ja sopii moneen tarkoitukseen. Millien puolesta sillä kuvaa lähikuvien lisäksi myös kauas ja uskon, että se taipuu loistavasti esimerkiksi potrettikuvaukseen ja toimii jopa loppuvuodesta komeettakuvauksessa, kun komeetta ISON saapuu. Millit tuovat myös lisää työskentelytilaa putken ja kohteen väliin makrokuvauksessa. Kuvanvakaimensa ansiosta makroilu on mahdollista myös käsivaralta. Ensimmäisen kokeilun perusteella se tuntuu uskomattoman skarpilta putkelta, tästä taitaa tulla minun suosikkiputki Sigma 35mm f1.4 DG HSM:n rinnalle! Maistiaisiksi muutama ensiräpsy, olkaa hyvä!

Tätä kuvaa ei ole kropattu, eli aika hyvä suurennos, kun kolikko täyttää koko kuva-alan! Alalaidan punainen raita johtuu siitä, että kolikko seisoi tulitikkurasian päällä, joka näkyy hieman kuvassa  (10s, f8.0, ISO100)
Epävirallinen ensimmäinen ötökkämakro  (1/200s, f8.0, ISO640)
Virallinen ensimmäinen ötökkämakro (1/200s, f8.0, ISO100)
Makro toimii tarvittaessa myös potrettiputkena (1/200s, f2.8, ISO2000)