Draamaa ja lentäviä miehiä

Thömps!!!
Vaikka ensimmäisestä kuvasta voisi helposti niin päätellä, tällä kertaa ei ole kyse taikuudesta ja levitoivista miehistä (kuten pari vuotta sitten Portugalissa) vaan showpainista. Mittelöteltassa nähtiin nimittäin Ragnarök, jumalaisten soturien lopullinen yhteenotto, jossa raavaat miehet ottivat toisistaan mittaa, niin että tanner tömisi. Keskiaikamarkkinoiden kotisivulla kerrataan Fight Club Finland Pro painiryhmästä seuraavaa:

Suomen johtava ammattipainipromootio Fight Club Finland Pro Wrestling eli tuttavallisemmin Fight Club Finland tarjoaa kiivasta ja kovaotteista toimintaa kamppailun ystäville, jotka kaipaavat dramatiikkaa ja näyttäviä urheilusuorituksia. Fight Club Finlandin kunnia-asia on tuoda esille parasta suomalaista ammattipainiosaamista sekä esitellä vierailevina tähtinä valikoituja kansainvälisiä huippupainijoita. Spektaakkelimaisesta ammattipainishowsta kiinnostuneet: tulkaa osaksi draamaa ja jännitystä, jollaista ainoastaan FCF Pro Wrestling voi tarjota!

Outs!!!
Vaikka tuskin kukaan näistä asianosaisita ei sitä myönnä, niin showpainiottelut ovat yleensä ennalta sovittuja. Wikipediassa kerrotaan, että liikkeet tehdään yhteistyössä vastustajan kanssa ja niiden vaikutuksia liioitellaan. Tästä huolimatta useimmat liikkeet ovat oikeita ja tuskallisia, ja väärin suoritettuina ne voivat aiheuttaa vakaviakin vammoja. Tämä on helppo uskoa, sen verran näyttävää painia meille tarjottiin. Painijoilta vaaditaan varmasti kovaa fyysistä kuntoa ja pitkäjänteistä harjoittelua sekä näyttelijäntaitoja, jotta esityksestä tulee tarpeeksi uskottava.
Apuaaaagh!!!
Joskus nuorena miehenä seurasin telkkarista amerikkalaisia showpainisarjoja RAW ja SmackDown, mutta koskaan ei käynyt edes mielessä, että lajin keksijä olisi amerikkalaisen punaniskan sijaan joku keskiajan neropatti vanhalta mantereelta. Itse asiassa näin todellakin on Wikipedian mukaan:

Showpainilla on tiettyjä yhtymäkohtia 1500–1700-luvuilla suosittuun Commedia dell’arteen. Nykyaikaisessa vapaapainissa tällaisia ovat muun muassa juonikuviot, haastattelut sekä erikois- ja lopetusliikkeet. Näitä painiin sinällään liittymättömiä elementtejä kutsutaan toisinaan urheiluviihteeksi.

Valmiina, paikoillenne!!!
Aiii, luovutan!!!                                                    Ja voittaja on!!!
Tu-dum!!!
Auts!!!
Ju-huu!!!

Kräiskis!!!