Maraton ensi viikonloppuna!

Kuopion kameraseura, järjestää vuoden 2013 digifotomaratonin 30-31.8. Alla pohjustukseksi kilpailun mediatiedote:
Itse aion osallistua 24 tunnin avoimeen sarjaan, joka starttaa perjantai-iltana klo 16.00. Lyhyempi kuuden tunnin kisa alkaa lauantaina klo 10.00. 24h kilpailussa saadaan startissa 12 kuvan aihetta ja niiden lisäksi lauantaina kuvataan kuusi kuvaa, jotka ovat samoja kuin lyhyemmässä kisassa. Kilpailussa on mahtavat palkinnot, mm. 16-50mm objektiivilla varustettu SONY NEX-6 järjestelmäkamera!

Kuopiossa on muutenkin paljon nähtävää kyseisenä viikonloppuna, koska täällä vietetään Kuopio juhlii -viikonloppua. Tervetuloa siis kaikki lukijani viikonloppuna Kuopion ja osallistumaan toki muihinkin tapahtumiin, mutta ennen kaikkea maratonille! Viikonloppuna nähdään!

Ai miten nuo tämän postauksen ensimmäiset kuvat liittyvät kilpailuun? No eivät oikeastaan mitenkään, mutta niitä on käsitelty Lightroomissa. Olkoot se esimerkkinä kuvankäsittelystä, joka on sallittua 24h tunnin kisassa. Toisaalta 6h:n kisan kuville käsittely on kielletty ja tuosta kuvankäsittelystä tulisi diskaus. Sääntölainauksen alla on alkuperäinen kuva. 

Pidemmässä, 24 h mittaisessa Superdigifotomaratonissa kuvankäsittely on sallittua siten, että kuvaelementtien tms. siirtely tai lisääminen on kiellettyä kuvien 1 – 12 osalta. Superdigifotomaratonin kuusi viimeistä kilpailuaihetta (kuva-aiheet 13 – 18) ovat samat kuin 6 h Digifotomaratonin kilpailuaiheet: näitä kuutta viimeistä kuvaa ei saa käsitellä millään tavalla kummassakaan kilpailussa, ei siis 6 h eikä 24 h kisassa (dfm-säännöt, 4§).