Wienin metro toimii kuin junan vessa

Jos joku muukin voi toimia yhtä helposti ja toimintavarmasti kuin junanvessa, niin se on Wienin metro. Metroverkko on huolellisesti suunniteltu ja sen avulla pääsee nopeasti siirtymään vaikka toiselle puolelle kaupunkia. Keskustassa Metro kulkee maan alla ja kaupungin laitamilla maan päällä.

Turistin kannalta järkevintä on hankkia edullinen viikkolippu netistä tai kännykkäsovelluksella, sen jälkeen voi matkustaa kaupungin alueella kaikissa yhtiön metroissa, busseissa ja raitiovaunuissa vapaasti sen kummemmin miettimättä miten toimia. Metroilla liikkuminen on todella helppoa, ei muuta kun katsot ratakartasta minkä väristä linjaa pääset määränpäähän ja kävelet tunneliin. Sinun ei tarvitse näyttää/leimata lippua missään välissä. Ei siis muuta kuin laskeudut liukuportaita alas ja nouset muutaman minuutin välein kulkevan metron kyytiin. Nopeaa, helppoa, vaivatonta, edullista… No, olen kuullut, että joskus tarkastavat lippuja, silloin lippua täytyy tietenkin tarkastajalle vilauttaa.