Kolmanneksen sääntö – (365-PROJEKTI – VIIKKO 5)

Viime viikolla 365-projektissa oli sommitteluviikko, jonka aiheena oli kolmanneksen sääntö:

Kolmanneksen sääntö on kuvataiteilijoiden, kuten valokuvaajien, taidemaalareiden ja graafikoiden käyttämä yksinkertainen sommitteluohje. Kuva jaetaan yhdeksään yhtä suureen osaan pysty- ja vaakasuunnassa. Viivojen neljälle risteyskohdalle voidaan asettaa kuvan sommittelun kannalta tärkeitä tapahtumia. Näin voidaan saada kuvaan enemmän jännitettä, voimaa ja mielenkiintoa kuin sommittelukohtien asettamisella keskelle kuvaa (wikipedia).

Kokeilen tässä postauksessa kuvien linkkaamista suoraan instagramista, saapa nähdä kuinka toimii…

Päätin, että tämän jälkeen projektin tilanteen raportointi loppuu blogissa vaikka projekti jatkuu instagramissa vuoden loppuun asti. Blogissa ihan muut jutut…