365-projekti – Viikko 1

Minulla on ollut jo vuosia ”salainen haave” suorittaa 365-haaste, jossa pitää kuvata joka päivä yksi kuva jostain ennalta määrätyistä aiheista. Se olisi erittäin kehittävää, kun päivästä toiseen joutuisi uusien haasteiden eteen. Ja se itsensä voittanut tunne maalissa olisi varmasti mieletön.

Haaste on mielenkiintoinen, mutta samalla pelottava, olisiko minusta siihen? Olen aina ollut huono lähtemään käskystä kuvaamana jotain tiettyä asiaa. Tämä siitäkin huolimatta että olen digifotomaratonvoittaja. Minun on vaikea päästään käskystä siihen tiettyyn flow-tilaan, jota tarvitsen onnistuakseni kameran kanssa. Käskystä minussa herää vastareaktio kuvaamista vastaan. 365-projekti voisikin olla täsmälääke tuon ”taudin” poistoon!

Innostuneesti, mutta kauhunsekaisin tuntein, päätin sitten vihdoin toteuttaa ”haaveen” ja aloittaa. Ajattelin tehdä sen Capture Your 365:n aiheiden mukaan. Kuvat julkaisen instagramissa, mutta raportoin edistymisestä täällä blogissa viikottain. Saapa nähdä miten käy? Jaksanko maaliin? Nyt jo viikon jälkeen tuntuu, että minulle tuli ähky kuvaamisen pakosta. Miten pääsen siitä yli? Mistä löydän aiheita arkiviikolla, kun päivät menee töissä? Nostinko ensimmäisen viikon kuvissa oman rimani liian korkealle? Pitäisikö tyytyä kännykkäräpsyihin?

Saa nähdä miten käy, mutta joka tapauksessa alla ainakin ensimmäisen viikon kuvat. CY365 on jenkkisivusto ja uusi viikko teemoineen alkaa aina sunnuntaista, siksi ”vain” kuusi kuvaa ensimmäisen viikon postauksessa.

1/365 – The Beginning / Alku – Alku on aina hankalaa, sen sai vanhempi prinsessoistani todeta Uudenvuodenpäivänä
2/365 – Dormant / Uinuva – Aiheella haettiin varmaan talven aikana uinuvaa luontoa, mutta päätin tämän näkymän nähtyäni tulkita toisin.
3/365 – A Word / Sana – Tärkeä sana
4/365 – Improvise / Improvisoida – Lapset ovat taitavia improvisoimaan, kuten tämä prinsessa nukketeatterissaan. Niiltä täytyy ottaa oppia, mikäli tästä haasteesta haluaa selvitä voittajana.
5/365 – Practice / Harjoitella – Tätä kuvaa varten tuli laitettua oikein studio pystyyn. Tytär sai harjoitella kanteleen soittoa ja minä studiotyöskentelyä.
6/365 – With Words / Sanojen kanssa – Ohjeistuksen mukaan tässä piti harjoitella tekstin ja kuvan yhdistämistä. En pidä tällaisesta yhdistämisestä yhtään, kuvat kuvina ja tekstit erikseen. Tämä oli ehkä se ensimmäisen viikon rimanalitus söpöistä malleista huolimatta.