Korkean dynamiikan edittiä Lahden satamasta

Kuopiossa räpsin pariin otteeseen talvisia HDR-kuvia laivoista (1 ja 2), nyt oli kyseinen puute korjattava Lahdesta. Vaikka laivoihin sopii rajumpikin HDR, niin nyt mentiin ”melko” realistisin käsittelyin. Nykyään HDR-kuvien ottaminen on paljon helpompaa kuin viisi vuotta sitten. Nyt ei kameraa enää tarvitse laittaa välttämättä jalustalle vaan kuvasarjojen ottamisen voi hoitaa käsivaralta kiitos 5D Mark IV:n nopean sarjatulen ja Aurora HDR 2018 -softan mahtavan hyvin toimivan kuvien kohdistuksen. Näitä pitäisi räpsiä useamminkin, jälki on yleensä aina mielenkiintoista.

Mikä oli photosoppaajan suosikkilaiva? No vastaus on tietenkin ”Edit!”. Päijänteen laivureiden alusrekisterin mukaan yläpuolen kuvan Edit-laiva on alunperin venäläisen kauppias Nikolai Nikolajevitsch Pertzoffin tilaama satamahinaaja, joka on kastettiin ensiksi nimellä Pervenetz (eka, ykkönen,esikoinen). Nimi sopi myös ilmeisen hyvin laivan tilanneen kauppiaan nimeen. Paraisten Kalkkivuori Oy, sittemmin Paraisten Kalkki, PARTEK, osti sen syksyllä 1907 kalkkiproomujen hinaajaksi 13.000:lla ruplalla. Kaupan jälkeen Pervenetz kastettiin uudelleen yhtiön toimitusjohtajan Emil Sarlinin vaimon Editin nimen mukaan. Nimi ei siis harmillisesti viittaa valokuvien ”editointiin”. Mikä sinua kiinnostaa tietää lisää laivan historiikista, se löytyy täältä.

Aino kuulostaa näin valokuvaajan korvaan paljon tavanomaisemmalta. Laivan tai sen nimen historiasta minulla ei ole mitään tietoa, Päijänteen laivurien alusrekisterissä oleva Aino näyttää toisenlaisenlaiselta, joten kyseessä on todennäköisesti nimikaima.

Satamassa makaava komealla 40 mm tykillä varustettu rannikkovartiolaiva Koskelo on myynnissä. Myynti ei olisi värikkään historian omaavalle laivalle ensimmäisen, sillä Wikipedian mukaan Rajavartiolaitos huutokauppasi sen alun perin 16 000 markalla (halvalla!!!) 13. marraskuuta 1986. Heti seuraavana kesänä alus upposi Hangon pohjoispuolella Hästskärin saaren luona, jonne se oli hinattu. Alus kuitenkin nostettiin ja tuotiin Porvooseen 1989. Vuonna 1999 Jouni Tammelin, J-Team, osti aluksen ja toi sen ensin Niemen satamaan. Nykyään alus on Lahden satamassa, jossa se on ollut jo vuosia myynnissä – 2014 hinta oli 294 000 €, mutta vuonna 2016 se oli tippunut 196 000 €:oon. Mikä lie päivän hinta?

Yksi mielenkiintoinen nimi pisti vielä silmään: ”Rasvanki”. Päijänteen laivurien alusrekisterin kautta löytyvä historiikki ei avaa nimen alkuperää sen kummemmin, mutta sillä nimellä laiva on alunperin kastettu. Viittaakohan nimi rasvaan, vankiin vai mahdollisesti jopa molempiin? Laiva on ollut omistajavaihdoksen jälkeen välillä s/s Kivijärvi ja väliin m/s Jenny, mutta arvostan sitä, että alkuperäiseen, komealle kuulostavaan, nimeen on palattu.

Pois kävellessä piti vielä kuvata tätä jäätynyttä kaivurin kauhaa, jonka hampaat kiinnittivät huomioni. Hampaa näkyvät paremmin alemmassa kuvassa.