Pikku Papu

Yksi Chicagon kuuluisimmista maamerkeistä pilvenpiirtäjien ohella on brittiläisen taiteilijan Anish Kapoorin suunnittema The Cloud Gate -patsas. Se tunnetaan kuitenkin paremmin maailmalla nimellä The Bean eli suomeksi ”Papu”. Uskon, että ymmärrät näiden kuvien jälkeen miksi näin.

Sehän on selvä, että jokainen itseään kunnioittava turisti käy ottamasta itsestään selfien peilaten pavun pinnasta, niin tein minäkin. Kuvailin muutenkin papua monesta kulmasta, kiipesin kuvaamaan mm. alimmaisen kuvan oikeassa alakulmassa näkyvälle kivipenkille (jolta puolestaan toiseksi alimmainen kuva on otettu). Siinä aikani tähtäilin ja kuulin jonkin matkan päästä vienon pyynnön ”Nuori herra, voisitteko astua alas penkiltä!”. Kesti hetken tajuta että lähelläni ollut, ilmeisesti puiston vartija, puhui minulle. Hän ehti toistaa pyynnön, ennen kuin älysin toimia. Pyysin anteeksi ja hyppäsin alas. Tiukat säännöt, mutta onhan se hyvä että meistä ”turisteista” pidetään huolta.