Chicago

Myönnän olevani etuoikeutettu, kun pääsen aina silloin tällöin töiden puitteissa reissaamaan maailmalla. Tällä kertaa pääsin salaisten haaveitteni kaupunkiin eli Chicagoon, jossa järjestetään vuosittain RSNA-konferenssi (Radiological Society of North America Annual Meeting 2017). Tiukasta päiväohjelmasta löytyi onneksi myös aikaa kaupunkiin tutustumiseen.

Hurjista ennakko-odotuksista huolimatta kaupunki ylitti kaikki odotukset. Chicago on kuin suoraan elokuvista, kaikki rakennukset, kauppojen ja liikenteen kylttien fontit sekä jopa ihmiset olivat kuin suoraan valkokankaalta. Sen lisäksi ihmiset olivat todella iloisia, mukavia ja ystävällisiä. Kaikista parasta oli kuitenkin ruoka, erityisesti ”amerikan hormooniliha!” Täytyy myöntää että amerikkalaiset osaavat lihan paistamisen jalon taidon täydellisesti.

Tässä postauksessa ei kuitenkaan ole esillä käristettyjä lihanpalasia vaan kaupunkikuvia. ”Windy City”, kuten Chicagoa ilmeisesti syystä kutsutaan, näytti minulle sen toisen eli kauniimman puolensa – aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja päivälämpötilat pyörivät +10 ja +15 C välillä koko viikon. Ihmiset puhuivatkin, että Chicagon sää oli poikkeuksellisen lämmin ja kaunis vuodenaikaan nähden. Tässä teille muutama ensipuraisu kaupunkin – lisää luvassa.