Kärrykaverit

Lauantaina harjoittelin studiokuvausta todella haastavilla malleilla, sillä kuvattavana oli kymmenen kuukauden ikäiset kaverukset. Täytyy sanoa, että vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti, kun kaksi aktiivista vauvaa konttaili pitkin kotistudiota. Vaikka kumpikaan ei vielä osannut kävellä niin jo se, että sai pidettyä molemmat lapset kuvausalueella salaman valossa, tuntui väliin mahdottomalta tehtävältä. Vaikka keinot omien tyttärien viihdyttämiseksi tunnen hyvin, niin etukäteen tuntematon vauva toi valtavasti uusia muuttujia kuvaussessioon. Täytyykin kasata pikatahtia lisää vauvan viihdytyskikkakolmosia takaraivoon ja rekvisiittaideoita selkärankaan ennen kuin seuraava vauva tulee studioon.

Koska oma tytär kavahti kirkasta salamavaloa edellisellä kerralla, yritin pitää tällä kertaa valotehon pienempänä. Tein sen ensiksi syväterävyyden kustannuksella tiputtamalla aukkolukua, mutta kuten näistä kuvista voi päätellä, se oli virhe – syväterävyysalue jäi liian kapeaksi. Noh, ehkä tuo jälkimmäinen kuitenkin toimii juuri siksi niin hyvin kun kärryä työntävä poika on syväterävyysalueen ulkopuolella. Huomasin syväterävyysalueen kapeuden kärrysession jälkeen heti tietokoneen näytöltä (jonne kuvat automaattisesti wlanin kautta siirtyivät) ja pienensin aukkoa. Samalla uskalsin nostaa valotehoa, kun vauvat eivät näyttäneet välittävän salaman räiskeestä. Monta hyvää ruutua tuli, mutta jostain syystä tykkään eniten näistä kärrykuvista. Valtavasti tuli taas oppia niin valoista kuin myös studiotyöskentelystä yleensäkin, kiitos siis molemmille vauvamalleille ja heidän äideille avustuksesta.