Canon EOS 5D Mark IV – Ensivalo

Olen jo pidempään haaveillut siirtymisestä Canonin 6D-sarjasta paremmin minun tyyliselle tapahtuma-/urheilukuvaajalle sopivaan 5D-sarjaan. Kun huhut Canon EOS 5D Mark IV:n julkaisusta alkoivat vahvistua, aloin uskoa että pian on se hetki. Heti julkaisun jälkeen pistin kameran rohkeasti varaukseen, koska tiesin että kameraa joutuisi odottamaan pari kuukautta ja sinä aikana ehtisin lukea kymmeniä arvosteluja ja tehdä lopullisen päätöksen eli onko MIV minulle sopiva runko ja haluanko lunastaa varaukseni. Arvostelut saivat minut vakuuttuneeksi ja lopulta tänään posti toimitti Hollolaan hartaasti odotetun paketin. Ensikosketus oli heti lupaava, rungon materiaali ja ote tuntuu selvästi enemmän prolta kuin 6D. Tässä ensimmäinen hämärässä iltavalaistuksessa kuvattu testikuva, tarkempaa analyysiä luvassa sitten myöhemmin kunhan pääsen kuvaamaan lisää ja tutustumaan runkoon lähemmin.

Canon EOS 5D Mark IV & Sigma 50mm f1.4 DG HSM Art (50mm, f1.4, ISO640)

Jouduin yllättäen kameraa testaillessani laittamaan myös rungon videokuvausominaisuudet testiin, kun nuorempi prinsessani päätti yllättäen näyttää uusia taitojaan. Saapa nähdä jääkö tämä päivä muistiini muodossa ”tytär oppi kääntymään mahalleen samana päivänä kun sain 5D:n” vai että ”Sain 5D:n samana päivänä kun tytär oppi kääntymään mahalleen”. 😉