Työ

”Ken tuulta kylvää, hän myrskyä niittää”
Kappas, tämä Kameraseuran Lokakuun kuukaudenkuvakanditaattini oli jäänyt julkaisematta, mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan. Tässä kuussa aihe oli edellisiä huomattavasti arkisempi, koska se oli yksinkertaisesti ja ytimekkäästi ”Työ”. Yllä olevan kuvan ottohetkellä kilpailukuvan idea oli vielä hakusalla ja alunperin lähdinkin kuvaamaan vain kaunista auringonlaskua, mutta kun näin traktorin niittämässä ojan penkkaa, niin siitä se idea kuukauden kuukaudenkuvakisaankin sitten lähti.. Kuva sai kisassa jopa hieman menestystä keräten sen verran ääniä, että niillä irtosi  neljäs sija, edellä olivat:

Tero Lähdesmäen tulenkatkuinen palomieskuva ”Firefightning” vei ylivoimaisen voiton Lokakuun 2013 Kuukauden kuva -kisassa. Toiseksi sijoittui Jukka Hartikaisen humoristinen kuva  ”Arviointityötä” Kuopion torilla syyskuisten Muotipäivien malleja ihastelevista herrasmiehistä. Kolmannelle sijalle sijoittui J-P Korpi-Vartiaisen kuva ”Sillanrakentaja” hitsaajasta työssään Kallansiltojen siltatyömaalta (kuopionkameraseura.org).

Kaikki edellä olleet kolme kuvaa ovat kyllä hienoja, joten neljänteen sijaan voi olla enemmän kuin tyytyväinen, varsinkin kun neljäs sija nosti minut takaisin kymmenen parhaan kuvaajan joukkoon yhteispisteissä. Oma suosikkini kisassa oli kakkoseksi sijoittunut ”Arviointityötä”, joka on varmasti ”sarjassaan” vuoden parhaimpia kuvia.