Kuutamosta poispäin

Kävimme pari viikkoa sitten Reisjärvellä. Otin mukaan kameran jalustoineen, koska tarkoitus oli kuvata Linnunrataa jossain kauniissa valosaasteettomassa paikassa. Olin kuitenkin unohtanut katsoa kalenteria, 17.9 oli täysikuun aika, joka tarkoitti sitä, että Linnunradan kuviin saaminen oli mahdotonta. Kävimme kuitenkin toteamassa tilanteen kuntakeskuksen katuvalojen ulkopuolella. Kuu oli niin kirkas, että olisi nähnyt melkein lukea. Tähtitaivaalla ei juuri ollut kuuta ihmeellisempää katsottovaa, mutta otin lohdutukseksi muutaman kuvan kauniista Kiljanrannan järvimaisemasta niin että kuu jäi selkäni taakse. Tarkoituksena ei ollut alunperin kuvata HDR:iä, mutta laitoin kuitenkin kameraan valotushaarukoinnun -1,0,+1 päälle, jotta saisin kerralla otettua kuvia kolmella eri valotuksella. Kovin kaksiselta eivät valotukset kuitenkaan raakana näyttäneet, joten kuvat unohtuivat kovalevylle käsittelemättä kunnes eilen latasin uuden Aurora HDR 2017-ohjelman. Vedin kuvat ohjelmaan ihan vaan testimielessä ja pienellä säädöllä sain omasta mielestä tehtyä niille pieniä ihmeitä. Alla todisteet siitä, että Aurora HDR 2017 on ihan huippu HDR-ohjelma, suosittelen.

img_2131

img_2133