Tänään vierailimme mukavilla mmko perheen Taikahattu-festareilla. Nollan euron pääsymaksulla sai nauttia mm. onginnasta, kasvomaalauksesta ja euroviisutähtien musiikista, erittäin hyvä hintalaatusuhde sanoisin, kannatti lähteä.

Taikahattupäivässä on kyse paitsi hauskanpidosta, myös erilaisuudesta ja suvaitsevaisuudesta.
Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Vähän harmittaa, että mukaan ei kamerakalustosta lähtenyt kuin Sony a6300 sekin pelkän kittilinssin kanssa. Varsinkin pääesiintyjää olisi kuvannut enemmänkin, nimittäin melkoisia velikultia ja linssiluteita nämä Pertti Kurikan Nimipäivien soittajat ovat.

Pyörätuoliräppäri Elvido

Räppäri Pyörätuoliräppäri Elvido lämmitteli yleisöä...
...lämmitteli niin hyvin, että sai jopa illan pääesiintyjän rumpalin riehaantumaan.

Elvido oli todella hyvä, hän esitti trionsa kanssa itse tekemiään hyvin viimeisteltyjä biisejä tanakoilla soundeilla ja jalan alle menevillä ”biiteillä” varustettuna. Riimien aiheet oli selvästikin kaivettu omasta elämästä ja niissä oli asennetta. Tätä olisi kuunnellut enemmänkin.

Meidän vanhempi tyttäristä oli kuin myyty Elvidon edessä ja hän pisti oikein urakalla jalalla koreasti. Mistä ihmeestä hän on oikein nuo kaikki ”rap-moovit” oppinut. Ne eivät tule ainakaan geeneistä? Nuorimmainen puolestaan nautiskeli esiintyjästä aivan toisella tavalla, silmät kiinni ja liikkumatta.

Pertti Kurikan Nimipäivät

Pertti Kurikan Nimipäivät, eli lyhyesti PKN, ei pettänyt yleisöään vaan tykitti settinsä ytimekkään punkhenkisesti. Kuten tiedämme, Pertti on kaivanut sanoituksensa Elidon tapaan omasta elämästä ja laulaja Kari Aalto artikuloi lyriikat niin uskottavasti, ettei kukaan kyennyt niiden sanomaa kyseenalaistamaan. Vanhemmalle tyttärelle PKN:n tykitys oli vähän liian rajua ja hän tyytyikin seuraamaan bändiä vain turvallisen välimatkan päästä. Nuorempaa äänenpaine ei haitannut, hän jatkoi uniaan tyytyväisenä turvakaukalossa.

Tyttären mielestä festareiden parasta antia oli kuitenkin kissakasvomaalaus, jonka ottaminen jännitti enemmän kuin tapahtuman muut jutut yhteensä.