20 millin testikuvia tutun mallin kanssa

Olen päässyt uuden putken kanssa nopeasti sinuiksi ja täytyy sanoa että olen myyty, tykkään. Kuten kerroin 20 millisestä putkesta on moneen käyttöön, mutta tässä vielä muutama todiste, että siitä on jopa myös lapsikuvaukseen. Kaikki kolme kuvaa on kuvattu suurimmalla aukolla (f1.4).

Kahdessa ensimmäisessä kuvassa näkyy, että putki vinjetoi täydellä aukolla aika rajusti. Nykyaikaisilla kuvankäsittelyohjelmillahan, joissa on linssiprofiilit valmiina, tämä ei ole mikään ongelma. Vinjetoinnin saa kuvista pois yhdellä klikkauksella. Esimerkkinä viimeisestä kuvassa vinjetointi on hävitetty Lightroomin linssiprofiilin avulla. Tosin tykkään että tällaisissa kuvissa vinjetointi on ihan toimiva efekti, jolla ohjata katsojan silmää ja saada kuviin dramatiikkaa. Kokeilin kuvia 1 ja 2 myös ilman vinjetointia, mutta kuvat ovat parempia käsittelemättöminä vinjetoinnin kanssa.

Maisemakuvauksessa vinjetointi voisi olla ongelma, mutta niitähän ei kuvata suurimmalla aukolla vaan arvoilla f8-f11. Niillä arvoilla vinjetoinnista ei ole tietoa, sillä se katoaa jo pari aukkoa himmentämällä.

IMG_0464

IMG_0473

IMG_0475