Todellista romurallia

Pääsin pitkästä aikaa kuvaamaan moottoriurheilua ja tällä kertaa lajina oli romuralli. Kilpailuohjelmassa lajia kuvataan seuraavasti:

Romuralli on laji, jossa törmäillään toisia autoja päin niin rajusti, kuin oma luonto antaa myöten. Tarkoituksena on saada toisen auto ajokelvottomaan tilaan, rikkomatta omaansa (pahasti). Romutus tapahtuu 30×30 metrin alueella, joka on liukastettu ja rajattu isoilla tukeilla.

Romuralli on laji, jossa kilpailevat mm. Pastori Käärme, Grazy James, Pipari, Roukon Paroni ja Badman. Tällä kertaa kilpailussa käytiin kolme erää – alkuerät, välierät ja finaali. Finaalin viimeinen liikkumaan pystynyt auto tai paremminkin sen kuljettaja oli voittaja. Autoa ei saa vaihtaa kesken kisan, joten siihen on usein tehtävä pientä pintaremonttia, jotta sen saa liikkeelle seuraavaan erään.  Käsittämättömän sitkeitä autot olivat liikkumaan ja finaali käytiinkin kuuden moottoroidun rusinan näköisen menopelin kesken.

Romuralli on koko perheen viidettä, jossa riittää mielenkiintoista katsottavaa kaiken ikäisille. Laji kiinnostaa siis myös naisiakin, yleisöstä jopa melkein puolet oli kauniimpaa sukupuolta. Ennen kilpailua kuulin, kun joku nainen sanoi parkkipaikalla miehelleen: ”Ihan oikeasti, ei sinun ole pakko tulla! Voit mennä käymään siellä kaupassa, tulet vaan hakemaan minut sitten kolmen tunnin päästä!” Kilpailijoiden joukossa oli myös naisia, miesten rinnalla tasapäisesti kilpailivat mm. sellaiset nimet kuin Jemina, Sofia ja Ruttu Rinsessa.

Järkeä tässä ei ole yhtään, mutta on tämä ainakin loistavaa viidettä! Onko tämä sitten urheilua, se jääköön jokaisen itse päätettäväksi.

Alla muuta poiminta kuvien joukosta, loput kuvat löydät todellisesta romuralligalleriasta!

IMG_9482

IMG_9524

IMG_9559

IMG_9587

IMG_9633

IMG_9637

IMG_9670

IMG_9707

IMG_9711

IMG_9730

IMG_9804