Fight Night 9 – Kuopio

Vapaaottelu on samalla kertaa brutaali, jännittävä ja viihdyttävä laji, joka aiheuttaa adrenaliinimyrskyjä niin häkin sisä- kuin ulkopuolelle. Olen seurannut lajia telkkarista ja kerran jopa ihan livenä Oulussa, mutta nyt tuli kokeiltua myös kuvaamista, kun Kuopiossa järjestettiin Fight Night 9. Samalla tuli todettua, että se on näyttävyydestään huolimatta varmasti yksi kaikkein vaikeimmin kuvattavista lajeista. Tarkentaminen on hankalaa, sillä kamera meinaa tarkentaa väkisin häkin seinään, muutenkin häkki peittää näkymää.  Lisäksi häkki on hämärä ja laji on vauhdikas, joten on käytettävä isoja ISOja (näissä kuvissa ISO3200).  Paras paikka onkin kuvata ihan häkin vierestä, kameran linssi melkein häkissä kiinni, jolloin verkko häviää lähes kuvasta. Uskaltauduin kuitenkin ihan vasta viimeisissä ottelussa häkin viereen kuvaamaan, minulla nimittäin ei ollut ringside-lippua ja pelkäsin tulevani häädetyksi ennen ratkaisumatsia. Toisaalta tuosta kolmannesta kuvasta tykkään vaikka häkki näkyykin selvästi ottelijoiden edessä, se luo häkkimatsitunnelmaa. Tässä siis muutama kuva illan pääottelusta Jaako Väyrynen – Niklas Bäckström, joka päättyi valitettavasti ruotsalaisen voittoon toisessa erässä teknisellä tyrmäyksellä.