Lumikuninkaalisten häissä – Meri & Petro

Kuten aikaisemmin kerroin, pääsin harjoittelemaan hääkuvausta muutama viikko takaperin Kuopiossa. Olimme alunperin sopineet, että yritämme kuvata ns. viralliset hääpotretit ulkona mikäli vaan sää suinkin sallii. No, luonto päätti tietenkin haastaa meidät tosissaan ja jouduimme kuvaamaan lumituiskussa.  Olihan siinä tuiskussa tietenkin hyvätkin puolensa, sillä valo oli pehmeää ja lumi oli tuoretta sekä puhtaan valkosta, mutta rima nousi heti melko korkealle, sillä kuvaussession oli onnistuttava nopeasti. En halunnut pilata pariskunnan vaatteita enkä myöskään morsiamen kampausta tai meikkiä. Silmiä oli vaikea pitää auki tuulta vasten katsottaessa ja tuuli värjäsi pian posket punaisiksi.

Kameran objektiivin valinnassa oli onnistuttava kerralla täydellisesti, sillä lumituiskussa ei voinut vaihtaa ilman että kamera olisi ollut täyttynyt lumesta. Valitsin putkeksi kaunis piirtoisen 50mm Sigman vaikka alunperin pidin sitä vähän hieman laajana potrettikuvaukseen. Putki toimikin hyvin koko vartalokuvissa, mutta putken laajuuden vuoksi hyvät lähikuvat jäivät vähiin. 85-105mm alue olisi varmasti ollut optimi, mutta en voinut vaihtaa lumisateessa runkoon 24-105 mm zoomia.  Ehkä kuitenkin parempi niin, sillä 50 mm piirtää paremmin ja siinä on enemmän valovoimaa (f1.4 vs. f4). Oppia tuli paljon, ensi kerralla osaan taas asteen paremmin ohjata malleja ja hakeutua parempiin kuvakulmiin. Seuraavalla kerralla yritän napsia myös enemmän lähikuvia.

Tässä postauksessa mukana muutama oma suosikki. Osa näistä ei ole ihan tavallisia hääkuvia, mutta yritin keksiä aina väliin jotain muutakin kuin pönötystä. Kuten kuvista näkee meillä oli hauskaa. Pariskunnan valitsema hääkuva ei ole näiden kuvien joukossa, koska haluan pitää sen yllätyksenä heidän läheisilleen.

Kiitos Merille ja Petrolle, että uskalsitte kysyä minua kuvaajaksi ja pääsin harjoittelemaan tätä mielenkiintoista valokuvauksen osa-aluetta. Häissänne oli hyvä, kaunis ja lämmin tunnelma, toivottavasti se tarttui myös kuviin joita räpsin pitkin päivää. Toivotan teille paljon onnellisia vuosia yhdessä.

IMG_7968-Edit-2

IMG_7989-Edit-2

IMG_8014-Edit-2

IMG_8040-Edit

IMG_8033

IMG_8024-Edit