Taivas repeää featuring Petri Damstén

Welcome to the dark side – Petri Damsten
Meillä Kuopion kameraseuran facebook-ryhmässä on tapana järjestää muutaman viikon välein rawikilpailu, jossa jokainen kuvankäsittelystä kiinnostunut tekee yhdestä etukäteen annetusta raakakuvasta oman versionsa. Alkuperäinen kuva on näyttävä lopputuloksesta, mutta kuvaan saa lisätä elemettejä. Edellisen kuukauden voittaja saa valita omien kuviensa joukosta seuraavaksi käsiteltävän raakakuvan ja toimia tuomarina. 
Koska minä voitin marraskuun rawit sain valita joulukuun kuvan. Aikaisemmin kisassa ei ole käsitelty tähtikuvia, joten päädyin valitsemaan käsiteltäväksi syyskuussa kuvaamani kuvan Linnunradan ”repeämästä.” Käsittelemätön raakakuva löytyy täältä, omia käsitteltyjä versioitani täältä ja ihan alkuperäinen ”Taivas repeää” postaus täältä.
Kisaan tuli monta mainiota versiota, jotka olisivat ansainneet kunniamaininnan, mutta nostan nyt esiin vain voittajan Petri Damsténin muokkaaman kuvan. Teenkin siten nyt poikkeuksen ja julkaisen (Petrin luvalla) blogissa jonkun muun kuin minun ottaman kuvan – ”Welcome to the dark side” löytyy tämän postauksen alusta. 
Kuvan olisi voinut palkita pelkästään teknisestä toteutuksessa, mutta kuvassa on myös todella vahva tunnelma, muokkaukseen on panostettu ja kaikki on mietitty rajausta myöten loppuun saakka. Kun kysyin julkaisulupaa Petriltä, hän kommentoi kuvaa seuraavasti:

Itsekin tykkään kuvasta siinä määrin että mietin pitäisiköhän harjoitella tähtikuvausta että saisi oman taustan kuvaan. Monissa yhetyksissä kuten FIAP kisoissa kun kaikkien kuvan osien pitää olla omaa tuontantoa

Arvostan Petriä valokuvaajana ja kuvankäsittelijänä korkealle, mutta erityisesti arvostan perusteellista heittäytymistä eli sitä kuinka paljon hän panostaa jokaiseen julkaisemaansa kuvaan. Onhan Petri saanut myös ansaitsemaansa kunniaa, hänet valittiin joulukuussa kameraseuran vuoden kuvaajaksi ja hänen kuviaan on myös julkaistu sekä palkittu useissa kansainvälisissä näyttelyissä! Petrin internetgallerioita löytyy mm. flickristä ja 500px:stä, mutta erityisesti suosittelen tutustumiskäyntiä taitelijan omaan blogiin nimeltä Tortured Mind Photography. On hienoa, että kameraseurassa on Petrin kaltaisia taitureita, jotka pyyteettä jakavat oppejaan meille vähemmän kokeneille aiheesta innostuneille harrastajille.