HTC Touch Diamond

Uusi ”puhelin” – HTC Touch Diamond
Diamond on suurin piirtein yhtä leveä kuin AA-paristo on pitkä mutta ohuempi

Pitääpä esitellä täällä blogissa uusi kännykkäni HTC Touch Diamond ennen ensimmäistä sillä lähetettävää blogiviestiä. Puhelimen käyttöjärjestelmänä on Windows Mobile® 6.1 Professional ja sen sydämenä on Qualcomm® MSM7201A™ 528 MHz-prosessori. Tärkeimpinä ominaisuuksina pidän erittäin kompaktia kokoa, nopaa nettiyhteyttä, WCDMA: 7.2 Mbps (Tosin täällä Toppilassa maksimi tällä hetkellä on 2Mbps) sekä GPS:ää. Olette ehkä huomanneetkin tämän blogin vasemmassa laidassa RUN.GPS:lle varatun kentän, josta voi lukea tänä kesäänä rullaluistimilla ja polkupyörällä kulkemani matkan, tarkemmat treenitiedot löytyy Run.GPS Trainer ohjelman yhteisön omilta sivuiltani. Kaikki treenidata on tallennettu Diamondilla.

Diamond on todellinen nörttipuhelin ja sen myötä pakko-ostos jokaiselle itsensä nörtiksi tunnustavalle. Tämä kämmentietokoneeksi miellettävissä oleva kommunikointiväline tarjoaa mielettömästi haasteita, tweakkausta ja modaamista. Osoituksena tästä kannattaa käydä vilkaisemassa kuinka paljon keskustelua löytyy xda.devolopersin Diamond-foorumista. Suosittelen tätä puhelinta siis kaikille nörteille, jotka jaksavat esimerkiksi jo ennestään viritellä ja värkätä tietokoneen softan ja raudan kanssa, ennemmin kuin Applen iPhone 3G:tä. Toisaalta taas tavalliselle tallaajalle, joka haluaa tutustua uusiin nykyaikaisiin puhelimen ominaisuuksiin mutta ei jaksa puhelimen kanssa värkkäillä, niin järkevämpi vaihtoehto lienee tuo iPhone.

Piti tässä pari viikkoa sitten testata Diamondia myös kaukoputkella uuden Baader Hyperion 8-24mm ClickStop-okulaarin kanssa. Aikaisemminhan olen kuvannut mm. auringonpilkkuja ja kuuta ”vanhalla” Sony Ericsson k800i:llä. Alla testikuvat molemmilla kännyköillä:

HTC Touch Diamond:

(SkyWatcher Dobson 200/1200mm Classic Telescope, Baader Hyperin 8-24mm ClickStop okulaari 24mm asennolla, HTC Touch Diamond)


(SkyWatcher Dobson 200/1200mm Classic Telescope, Baader Hyperin 8-24mm ClickStop okulaari 8mm asennolla, HTC Touch Diamond)

Sony Ericsson k800i:
(SkyWatcher Dobson 200/1200mm Classic Telescope, Baader Hyperin 8-24mm ClickStop okulaari 24mm asennolla, SonyEricsson k800i)

(SkyWatcher Dobson 200/1200mm Classic Telescope, Baader Hyperin 8-24mm ClickStop okulaari 8mm asennolla, SonyEricsson k800i)


Diamondin ja k800i:n kuvat ovat käytännössä yhtä hyviä! Tulen kuitenkin todennäköisesti käyttämään tähtikuvauksessa k800i:tä sen BestPic ominaisuuden vuoksi. BestPicillä kun pystyy ottamaan yhdellä painalluksella yhdeksän kuvaa todella nopeasti ja nämä kuvat on sitten ”helppo” pinota kuvankäsittelyohjelmilla. Jo yhdeksän kuvan pinoaminen parantaa kuvan laatua yksittäiseen kuvaan verrattuna niin paljon, joten helppo julistaa k800i tämän kaukoputkitestin voittajaksi. Vaikka Diamond on huikeasti kehittyneempi ja nykyaikaisempi puhelin kuin k800i, niin kamera ei siis valitettavasti yllä ihan k800i:n tasolle. k800i:n kameravoiton kruunaa salama, sillä Diamondissa salamaa ei ole. Muut ominaisuudet puhuvat kuitenkin puolestaan ja muussa kuin tähtikuvauksessa tulen käyttämään Diamondia.