LokaKUU 2008

LokaKUU 2008, (SkyWatcher dobson 200/1200, Baader Hyperion 8-24mm CliStop, Baader Contrast Booster, Baader IV/UV blocking filter, SonyEricsson k800i, Registax (9 BestPic kuvaa))

Tässäpä on sitten syksyn 2008 ensimmäinen kuukuva. Vaikka kuu kumottikin kirkaasti Oulun kaupungin yllä, niin seeing ei todellakaan ollut paras mahdollinen. Kuun ja katselijan välissä oli ohutta sumupilveä, joka muodosti kuun ympärille halon sekä haittasi kuvien tarkkuuta. Lisäksi kova tuuli heilutti putkea ja kuvaajaa parvekkeella. No pääasia, että vihdoinkin sää antoi mahdollisuuden aloittaa tämän tulevan talven osalta tähtiharrastus! Merkittävintä tälle havaintokerralle oli se, että Baader Hyperion 8-24mm ClickStop -okulaari lunasti odotuksia. Silmälle oli helppo löytää linssiltä sopiva katselupaikka, näkökenttä oli laaja ja lisäksi kuva vaikutti erittäin terävältä sumupilvistä huolimatta. Okulaari on kyllä hintansa arvoinen ja lupaa mielenkiintoisia havaintosessioita tulevaisuudessa. Tässä siis pieni maistiainen kirkkaita öitä odotellessa…