Koitelinkoskella

Viime viikonloppuna kävimme Kiiminkijoen Koitelinkoskella pyörähtämässä. Sinne on rakennettu erittäin mukava ulkoilualue pitkospuineen ja grillipaikkoineen luontoa sen pahemmin turmelematta. Ajattelin, että tämä on hyvä tilaisuus harjoitella maisemakuvausta, joten yritin saada luonnon kauneuden tarttumaan kameran kennolle laajakuvaoptiikalla. Piti kuitenkin jälleen todeta, että se on erittäin vaikeaa kirkkaan auringon paistaessa. Kontrastit ovat niin suuria, että luonnon kauneutta on vaikea saada tarttumaan realistisena kuviin.  Lisäksi auringon porottaessa kuvien onnistumista oli vaikea tulkita kameran olosuhteisiin nähden liian tummalta näytöltä. Niinhän siinä kävi, että tämänkin reissun parhaat otokset tuli otettua perstuntumalla ja telellä. Pakko siis myöntää: harjoitella vielä täytyy.