Pohjola-ralli 2011

Oulun seudulla järjestettiin muutaman vuoden tauon jälkeen Pohjola-ralli. En ollut koskaan aikaisemmin kuvannut rallia, joten siinä oli tilaisuus laajentaa omaa valokuvausosaamistani. Ajelin Yli-Iihin, tarkemmin ottaen Tannilan Siltalaan (Google Earth -linkki). Kyseisessä paikassa oli ratamestarin mukaan EK1:n mielenkiintoisin mutka.
Kaikesta Kalevan lukijanpalstan moottoriurheilun vastustajien itkuista huolimatta moottoriurheilu on Pohjois-Suomessa voimissaan, sitä todisti kilpailun osallistujalistan 112 autokuntaa. Kuten kuvista näkee, vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti kansallisessakin kisassa. Kuvaaminen oli todella hauskaa, vaikkei yhtään kunnon kaatoa nähtykään. Lämpötila oli vihdoinkin laskenut pitkän siperiapakkasjakson jälkeen inhimilliselle tasolle, joten ojan penkalla tarkeni. Pilvinen sää ei kuitenkaan helpottanut valokuvausta, aukon ja ISO:n kanssa oli pakko kikkailla, jotta sopivat asetukset löytyivät kameraan. 
Allekirjoittaneen ensimmäinen rallikuvagalleria löytyy täältä! Kun kerran tälle uusien ”juttujen” linjalle lähdettiin, niin laitetaana tähän loppuun myös kaksi elämäni ensimmäistä rallivideota! Ne ovat samalla tämän blogin ensimmäiset videot. Kyllähän se niin on, että jokaisen oikean rallifanin varusteisiin kuuluu myös videokamera.

Mika Pyyny lipsauttaa penkkaan ja yleisön apua tarvitaan.
Jorma Okkonen pääsee melkein mutkan läpi, mutta kisa jää siihen.

KUVAGALLERIAAN!

(Kun klikkaat kuvan ylälaidasta videon nimeä, niin pääset suoraan youtuben isompaan versioon videosta)