Crazy Drivers Stuntshow @ Oulu

Ohjelman ensimmäisellä puoliskolla nähtiin kahdella renkaalla ajoa
Olen pienestä pojasta asti haaveillut, että pääsisin näkemään livenä oikein kunnon stuntshown monster truckeineen kaikkineen. Nyt siihen koitti vihdoin todellinen tilaisuus, sillä Crazy Drivers Stuntshow saapui Ouluun Limingantullin Prisman parkkipaikalle. Vaikka olin heti innostunut menemään paikan päälle, niin pieni ennakkoluulo kuitenkin vaivasi. Minua mietitytti, että pystyykö suomalainen stuntryhmä antamaan koko rahalle vastinetta. Pian ohjelman alettua sai huomata, että ennakkoluulo oli turha. Hei, tämä on oikeasti kova juttu! Yleisön lietsojana toimi Suomen Big Brotherista ja Scandinavian Hunkseista tuttu Niko Nousiainen, joka hoiti juontohommat tyylillä ja sai yleisön oikeaan fiilikseen heti shown alusta alkaen. Niko ei kuitenkaan tyytynyt pelkkään puhumiseen, sillä hän oli myös mukana monessa näyttävässä stuntissa. 

Tämä hyppy olisi riittänyt melkein kahdeksan auton ylitykseen

Aluksi nähtiin monenlaisia menopelejä mopoautosta pakettiautoon, joiden kumia kuljettajat polttivat surutta. Jokainen menopeli taipui myös kahdella renkaalla ajoon. Näiden taitoajosuoritusten perään nähtiin upea stunt, jossa henkilöautolla loikattiin rampilta neljän muun henkilöauton yli. Sen jälkeen seurasi 15 minuutin tauko, jossa yleisö pääsi tutustumaan lähemmin autoihin. Toisella jaksolla nähtiin Nikon toinen oma stuntti, siinä hän makasi konepellillä auton syöksyessä palavan seinän läpi. Tämän jälkeen pistettiin autoa romuksi oikein urakalla, alkuun rampilta kaatamalla ja kun sekään ei riittänyt, niin lopuksi jyrättiin yli Monster Truckeilla. Vaikka puolitoista tuntia oli kuunneltu moottorien räyhäämistä, niin viimeisen ohjelmanumeron Monsterin ääni oli kuin toiselta planeetalta. Tai paremminkin sanottuna, se olisi varmaan kuulunut toiselta planeetalta maahan asti. Kun se kaasutti ensimmäisen kerran, niin yleisössä meni kädet korville myös monelta mieheltä. Itsehän en voinut laittaa käsiä korville, sillä järjestelmäkamera vaatii kuvaukseen kaksi kättä. Kyseessä oli muutenkin melkoinen menopeli, se ei tarvinut hyppiäkseen ramppeja vaan rampin työn hoitivat romuttuneet henkilöautot. Show oli kaiken kaikkiaan upea puolentoista tunnin pläjäys, jota olisi katsonut vaikka toisen samanlaisen pätkän heti perään. Se, mitä show häviää kokoluokassaan jenkkien vastaaville stadioneilla järjestettäville tapahtumille, saatiin takaisin siinä, että tässä showssa yleisö pääsi todella lähelle autoja ja itse esitystä.  

Juontaja Niko N osallistui useisiin näyttäviin stuntteihin

Jostain syystä varustauduin reissuun vain yhdellä putkella, joka oli Sigman 70-200. Se ei välttämättä ollut ihan optimaalinen putki tähän käyttöön, koska väliin kaipasin mahdollisuutta laajempaan kuvaa. Loppujen lopuksi putki oli kuitenkin varmasti parempi kompromissi kuin laaja 17-50. Harmi etten voi tarjota tällä kertaa ääntä, sillä videokuvaaminen oli kielletty. Tosin videokameran mikrofoni ei olisi pystynyt tallentamaan ääntä niin, että se olisi tehnyt oikeutta viimeisen monsterin soundille. Vaikka pyrin kuvissani siihen, että pystyn välittämän tunnelman katselijalle, niin tämän shown kaikkien nyanssien havainnollistamiseen on mahdotonta. Se loppu kannattaa käydä itse kokemassa paikanpäällä. 

Ensimmäinen Monster Truck jyräsi kaiken mitä tielle tuli

Crazy Drivers Stuntshow vetää vielä huomenna toisen esityksen Limingantullissa klo 17.00, eli sinne nyt kaikki oulunseudun isät ja pojat! Toisaalta, vaikka tällaisia tapahtumia pidetään yleensä miesten juttuina, niin tällä kertaa kyseessä on sellainen tapahtuma, jossa mukana viihtyy myös äiti. Hyvällä tuurilla äiti voi päästä vaikka stuntauton kyytiin. Jos et ehdi heti huomenna Limingantulliin, niin käykää katsomassa stuntryhmän keikkakalenterista sopiva paikka. Keikkakalenterin mukaan ryhmä keikkailee erittäin aktiivisesti aina syyskuun loppuun asti ja pistäytyy jopa uudelleen ihan lähialueillakin.

Tällä hyppivällä heinäsirkalla oli samassa suhteessa enemmän ääntä kuin on myös massaa verrattuna tavalliseen heinäsirkkaan