Kesäkuun Kuukaudenkuvakandidaatit

Kuopion Kameraseuran Kuukaudenkuva-kilpailun aiheena oli tällä kertaa ”Musiikki ja valokuva”. Kyseisestä teemasta kerrotaan tarkemmin kameraseuran kotisivuilla seuraavasti: 

Toukokuun kisan voittaja Jukka Hartikainen toivoi, että kuvittaisimme valokuvillamme jonkun tietyn, meille läheisen musiikkikappaleen. Toivomme, että liittäisit kuvan yhteyteen myös kappaleen sanoja (jos olemassa) ja mahdollisesti You Tube- tai Spotify-linkin ko. kappaleeseen kuvan arvioinnin helpottamiseksi. Musiikkikappaletta voi toki myös luonnehtia omin sanoin.

Ihan mielenkiintoinen teema, joka tuntuikin aluksi jopa helpolta, varsinkin jos lähti liikkeelle kuva edellä ottaen ensiksi kuvan ja miettien vasta sitten siihen sopivan kappaleen. Kyllähän sitä valokuvaan kuin valokuvaan keksii jonkin kappaleen! Minullakin oli siis jäänyt huomaamatta tuo sääntöjen tarkennus, että kuvittaisimme valokuvillamme jonkun tietyn, meille läheisen musiikkikappaleen! Täytyy myöntää, etteivät nämä kuviin liittyvät kappaleet ole minulle kovinkaan läheisiä ”Oiva Vauvaa” lukuun ottamatta. Saapa nähdä kuinka paljon tuo sääntötarkennus on vaikuttanut seuran jäsenten äänestyskäyttäytymiseen, kun tulokset julkistetaan tänään Kuvaillassa. Ainakin galleriaa katsoassa aika monelta on kyseinen lause jäänyt todennäköisesti huomaamatta. 

Toinen asia, jota kritisoin tämän kuukauden kisassa on se, että tällä kertaa sai osallistua myös yhdellä vanhalla kuvalla. Tarkoitushan oli hyvä, eli lasketaan kynnystä osallistua kisaan, kun ei tarvitse olla joka kuukausi kameran kanssa ähertämässä. Kuvien määrä ei ole kuitenkaan noussut, joten onkohan arkistokuvien myötä tapahtunut kuvien tason nousu pelottanut joitain osallistumasta? Joka tapauksessa eikö tällaisten kilpailujen tarkoitus ole nimen omaan inspiroida valokuvaajia kuvaamaan eikä inspiroida kaivamaan arkistoja? Sama ongelmahan vaivaa bloggareiden keskuudessa pyöriviä valokuvahaasteita (esim valokuvatorstai), kun uusi aihe haasteeseen julkaistaan, niin bloggarit kaivavat saman tien arkistojaan, sen sijaan kun pitäisi inspiroitua ja lähteä kameran kanssa kuvaamaan.
Tässäpä omat Kuukaudenkuvakanditaatit, muiden kameraseuralaisten ottamia kilpailukuvia voit käydä ihailemassa täältä.