Trust Kapital Open 2013 – Kuopio

Kuopiossa järjestettiin 14-16. kesäkuuta beach volleyn eli rantalentopallon sm-osakilpailu Trust Kapital Open. Koska tänään sää suosi kesäistä lajia ja sen kuvaamista, niin päätin käydä kokeilemassa urheilukuvaamista ja samalla pistää uusi objektiivini, Sigma APO 180mm F2.8 EX Macro DG OS HSM, tositestiin. Putkea valitessa olin jo alunperinkin ajatellut, että vaikka makroa hain, niin uuden putken on toimittava myös satunnaisessa urheilukuvauksessa, siksi valitsin mahdollisimman pitkän (180mm) polttovälin makron.
Beach volley stadion oli rakennettu ravintola Albatrossin etupihalle ja katsomot olivat lähes kentän laidassa kiinni, joten putki oli ehkä vähän turhankin pitkä tällaisen tapahtuman kuvaamiseen, mutta pääsin kuitenkin melko hyvälle paikalle, kentän takalaidalle. Kuvasin pääasiassa pystykuvia, jotta lentopalloilijat mahtuivat paremmin kuvaan. Mukana oli myös Tamronin 24-70mm zoomi, mutta Sigmalla kuvaaminen tuntui heti niin luontevalta, että en halunnut vaihtaa laajakulma-zoomiin. 

Pyrin kuvaamaan suurella aukolla, jotta taustasta tulisi mahdollisimman pehmeä ja vain pelaajat mahtuisivat terävyysalueelle. Tiesin, että isolla aukolla tämä olisi haastavaa, mutta siksi myös niin mielenkiintoista. Alkuun kuvasin lähinnä verkkotilanteilla, jolloin olin etukäteen tarkentanut verkkon ylänauhaan. Välillä taas kuvasin tarkennus servolla, jossa tarkennus seurasi kameran keskimmäisessä tarkennuspisteessä olevaa kohdetta. Vaikka makroputki on tarkoitettu oikeasti pienten lähikohteiden kuvaamiseen, niin se toimi servon kanssa yllättävän nopeasti. Pienellä harjoittelulla kuvaaminen servon kanssa alkoi onnistua ja lopun ottelusta kuvasinkin vain sillä. Olen erittäin tyytyväinen putken toimintaa kaiken kaikkiaa, tykkään tästä taas entistä enemmän . Vaikka putki on kiinteä, niin on tää kyllä uskomattoman monipuolinen, kannatti satsata!

Niin sitten itse lentopalloon. Kuka voitti? Niin kuka voitti? Tällaista se urheilukuvaaminen on, ottelu tulos ei ole tärkeintä vaan itse kuvat. Sen kuitenkin tiedän mitä kuvasin, eli alkuun kuvasin opiskelijoiden naisten sarjan sm-finaalia, joka toimi hyvänä harjoitteluna seuraavaa ottelua ajatellen, joka oli naisten sm-välierä. Tein gallerian, johon laiton kuvia molemmista otteluista. Kuvista näkee hyvin, kuinka kehityin putken käytössä ja opin lentopallokuvauksen niksejä.

Mieskomeutta kaipaaville täytyy sanoa, että valitettavasti näissä kuvissa on nyt vain naiskauneutta, kun aika ei tällä kertaa riittänyt ihan miesten välieriin asti. Ehkä sitten ensi vuonna… Oli tää vaan sen verran hauskaa, että ihan varmasti ensi vuonna uudestaan!

KATSO LOPUT KUVAT GALLERIASTA – KLIKKAA TÄSTÄ!!!

EDIT:
TULOKSET
Naiset, Opiskelijoiden SM-kisasarja
Finaali
Team Mäksä – Team Teräskuoppa
Jaana Häkkinen / Meri Laukkanen – Taru Alho / Ella Riekkinen
0-2

Pro Tour, Naisten kilpasarja
Välierä
Hyttinen Kirsi / Lahti Taru – Väätäinen Jonna / Mäkinen Anni
2-0 (21-16,21-16)