Lohikäärme

 Lohikäärme syöksee salamaa (3.2s, f/8, ISO250) 
Seurasin eilen illalla ukkostutkasta kuinka ukkospilvi lähestyi Kuopiota. Vihdoinkin, sillä yleensä ukkoset kiertävät Kuopion kaukaa. Kun ukkonen oli melko lähellä, lähdin virittelemään kameraa parvekkeelle. Jostain syystä muutin kuitenkin mieltä ja päätin antaa Jasu-kissalle ensiksi iltaruokaa. Tämä oli virhe, sillä jos olisin ollut muutamankin sekunnin nopeampi kameranpystytyksessä, olisin saanut todella mahtavat salamat tallennettua. Olin nimittäin juuri saamassa kameran asetukset kohdilleen, kun taivas repesi. Sanoin parvekkeelle mennessä vitsillä, että ukkonen hyytyy varmasti saman tien kun saan kameran pystyyn. No, pitikin manata, sillä niinhän siinä tietenkin kävi! Sain kuitenkin vielä tällaisen pikkusalaman kuvattua. Se oli kuitenkin laiha lohtu, kun tarjolla olisi ollut todellinen monsteri. 
Nämä salamakuvat löytyvät myös Ursan Taivaanvahti-havaintojärjestelmästä!