Makrokuvauksen sietämätön vaikeus

Olen harrastanut uudella makrollani jo urheilu-, eläin– ja katukuvausta sekä napsinut potretteja mm. tyttärestäni, mutta oikeat makrot ovat jääneet tähän mennessä todella vähiin. Olen huomannut, että makrokuvaus ei onnistu niin, että otanpa putken ja lähden kuvaamaan. On odotettava tyventä säätä tai ainakin löydettävä tuuleton paikka sekä tiedettävä mistä löytyy korentoja tai muita ötököitä kuvattavaksi – se vaatii suunnitelmallisuutta. Kaiken lisäksi tosimakroilija raahaa aina jalustaa mukanansa. Ei oo helppoo, mutta siinä se varmaan on myös makrokuvauksen hauskuuskin! Kunnioitan entistä enemmän teitä, jotka napsitte hienoja makroja päivästä toiseen postailette meidän ihasteltavaksi. No, onneksi joskus sitä onnistuu itsekin vieläpä ihan suunnittelematta ja ilman jalustaa käsivaralta. Vaikka tästä uudesta putkesta on muutenkin tullut suosikkiputkeni, niin täytyypä kunnostautua oikeasti makroilussakin ennen kuin kesä mennä hujahtaa ohi!

Lisää samanlaista: