Paluu keskiajalle

Ritarit huolehtivat markkinavieraiden turvallisuudesta 
Olen jo useampaan otteeseen kadehtinut teitä muita bloggaajia, jotka olette päässeet kokemaan aikamatkailun riemuja. Viime viikonloppuna minun ei enää tarvinut jäädä lukijan rooliin, sillä pääsin itsekin kokeilemaan aikamatkailua ja vierailemaan Hämeenlinnan ympäristössä järjestetyillä Hämeen Keskiaikamarkkinoilla. Vaikka odotukset olivat korkealla, niin tapahtuma oli silti todella positiivinen yllätys – markkinat olivat isot ja siellä oli paljon enemmän nähtävää ja koettavaa kuin olin kuvitellut. Tapahtuma kiinnosti ilmeisesti ”joitain muitakin”, sillä viikonloppuna siellä vieraili 20600 kävijää! Tässä markkinoita käsittelevän trilogian ensimmäisessä osassa esittelen yleisesti markkinatunnelmaa.
Markkinat olivat kokoperheen tapahtuma
 Nämä lapset musisoivat hellyyttävästi 
Muotinäytös ajan hengessä
Tässäpä possua alkupalaksi… 
…ja karamelliomenoita jälkiruoaksi. 
Markkinoilla kaikui seppien vasaroiden iloinen kilke 
2000-luvun pystyi melkein unohtamaan, siis melkein…