Taiston aika

Joukkoon kaikki yhtykää, meit’ entisajan sankarhenget tervehtää

Keskiaika-trilogian toisessa osassa taistellaan niin jalan kuin ratsain. Vaikka verta tai suolen pätkiä ei näkynyt, niin taistelut olivat todella näyttäviä ja uskottavia. Nämä taistelijat ovat varmasti treenanneet taitojaan aina talven pimeinä öinä, sillä vaatetuksen lisäksi jokainen liike oli tarkkaan harkittu. Ensimmäisenä esiintyy Faravidin sudet.

Elävöittämisyhdistys Faravidin Sudet välittävät erilaisiin tapahtumiin ja asiakastilaisuuksiin hurjia taistelunäytöksiä. Viikinkiajan taistelutekniikoihin perustuvat vauhdikkaat näytökset eivät jätä ketään kylmäksi! Aikakauden varusteisiin kuuluvat tietenkin kypärät, rengaspanssaripaidat, kilvet, miekat, kirveet ja keihäät.. Näytökset toteutetaan rauta-asein, koreografiset näytökset perustuvat ryhmän ympärivuotiseen harjoitteluun. Juonnetuissa näytöksissä on vauhtia ja vaarallisia tilanteita huumoria unohtamatta!

Taistoihin tiemme kun toi!
Tämä isku meni lähelle 

Toisena esiintyy WarusSeppäin Kilta:

WSKry perustettiin Suomen Turussa elokuussa 1997. Killan tarkoituksena on luoda foorumi kaikille eurooppalaisista, keskiaikaisista ja renessanssin aikaisista aseista ja varusteista kiinnostuneille, sekä luoda ahdollisuuksia niiden tutkimiseen ja rekonstruointiin.

Seuraava kuva on sensuroitu! 
Juuri ennen loppua 

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä Rohan Tallien urheiden ritarien turnajaiset.:

Todelliset ja taruhahmot menneisyydestä mittelevät keskenään sotataitojensa paremmuudesta Rohan Tallien esittämissä turnajaisissa. Kemiönsaaresta, Västanfjärdista kotoisin oleva Rohan Tallit opettaa ainoana tallina Suomessa ryhmille ja yksityisille asiakkaille keskiaikaista ratsastusta, keskiaikaisia taistelutaitoja, jousiammuntaa ja miekkailua ratsain sekä tuottaa hevosturnajaisesityksiä. Rohanin ratsut on opetettu ja totutettu tehtäviinsä ja ne pitävät esiintymisestä. Eläimistä huolehditaan asianmukaisesti tapahtuman aikana. Turnajaisnäytelmä on koko perheen esitys, vaan eipä sitä voi suositella heikkohermoisille ja imeväisille.

Harmi, että osin myöhästyimme näistä turnajaisista, enkä ehtinyt valita optimaalista kuvauspaikkaa, oppaamme nimittäin luki koko lauantai-aamupäivän sunnuntain ohjelmaa. 
Ritarit valmiina taistoon 
Toisen ritarin matka päättyi tänään 
Seivästetty! 
Kaiken takana olikin nainen!