Pakkauspaniikki

Heräsin aamulla todellisuuteen ja tajusin, että digifotomaratonin kuusi viimeistä kuvaa on lauantaina kuvattava JPG:nä eikä niitä saa mitenkään käsitellä. Siis hyvänen aika, miten minä osaan? Olen kuvannut viimeiset kaksi vuotta pelkästään raakakuvia RAW-formaatissa ja huolehtinut valkotasapainon, värit ja valotuksen kohdalleen sekä horisontin suoraan vasta kotona Lightroomissa. Sinä aikana on tullut otettua 30000 kuvaa, joten RAW-kuvauksesta on tullut rutiinia. Nyt kilpailun kuuden viimeisen kuvan kaikki säädöt olisi tehtävä jo kamerakädellä. Apua, nyt tuli paineita! Siksipä minun oli lähdettävä tänään heti harjoittelemaan JPG-kuvaamista. Tässä muutama käsittelemätön harjoitteluräpsy päivältä. Onneksi on vielä pari päivää aikaa harjoitella ja opetella takaisin JPG-kuvaajaksi.