Digifotomaraton 2013

Kuvituksena kilpailun ohessa napsittuja kuvija, jotka eivät kuitenkaan valikoituneet kisakuviksi.
Voit vaikka arvailla mihin aiheeseen ne olisivat liittyneet.
Kuopion kameraseuran 24h digifotomaraton on nyt suoritettu. Pääsin siis malliin asti, joka oli minimitavoite. Kilpailu alkoi perjantaina klo 16, jolloin meille jaettiin kauppakeskus Minnan Rajalassa 12 aihetta: Kova, Raidallinen, Pyöreä, Neste, Parempi kuin, Työväline, Musiikki, Hame, Ilo, Antiikkinen, Nahkainen ja Porukka. Aiheet sai kuvata vapaassa järjestyksessä ja ensimmäisen kilpailukuvan otinkin heti kauppakeskuksen pihalla. Kahdestatoista kuvasta kymmenestä ehdin napsia jonkinlaiset versiot ennen pimeän tuloa, pimeän aikana kuvasin vielä pari valitsematta jäänyttä versiota aiheesta raidallinen ja yhden kuvan vielä puuttuneesta aiheesta. Lauantaiaamuna oli tarkoitus kuvata viimeinen puuttuva aihe ja löytää ehkä parempia kuvia pariin aiheeseen. 24h sarjassa kuvankäsittely oli rajoitetusti sallittua, joten valmiit kuvat oli vielä käsiteltävä ennen nukkumaan menoa. Nukkumaan pääsin kellon näyttäessä 2.30.
Lyhyen yöunen jälkeen heräsin puhelimen herätykseen kuudelta, keittelin kahvit ja hommiin. Kahdeksan jälkeen olin taas kaupungilla ja ensi työkseni kuvasin puuttuvan aiheen. Sen jälkeen kiertelin torilla ja metsästin parempia kuvia, turhaan. Pörräsin kaupungilla aina kymmeneen asti, jolloin oli 6h eli neljännesmaratonin lähtö. Halusin nähdä, minkä verran porukkaa oli perinteiselle lyhyelle matkalle lähdössä, paljon. 
Kymmeneltä siis julkaistiin myös kuusi viimeistä aihetta, jotka olivat samat kuin 6h maratonissa (ne piti ottaa tietyssä järjestyksessä eikä niitä saanut käsitellä): Kesähattu, Herkkua, Varjo, Kone, Kallis ja Punainen. Tämä odottelu osoittautui myöhemmin virheeksi, kun viimeiset ensimmäisen 12 kuvan sarjasta oli käsittelemättä. Ajelin kotiin käsittelemään ja lähettämään ne eteenpäin sekä syömään ennen kuin palaisin takaisin kaupungille kuvaamaan.
Kello oli jo 12 ennen kuin pääsin kuuden viimeisen kuvan kimppuun. Kuvauskohteiden löytäminen oli vaikeampaa, koska aiheet piti kuvasta tietyssä järjestyksessä. Onneksi sää suosi ja ensimmäisen aiheen ”kesähattu” löytyikin helposti. Pikkuhiljaa alkoi kuitenkin ajatteleminen, käveleminen ja univaje painamaan ja väsymys vaikutti kekseliäisyyteen ja luovuuteen. Lopulta aika tuntui loppuvan väkisin kesken ja parista viimeisestä kuvasta tulikin melkein hätäräpsyjä. Sitten kiireellä kotiin lähettämään kuvia eteenpäin. Tietenkin ajan käydessä kortille, laajakaista alkoi tökkimään. Netin hidastelusta huolimatta sain kuin sainkin submittoitua kuvat ennen deadlinea. Aikaakin jäi ruhtinaallisesti ainakin muutama sekuntti, sillä viimeisten kolmen kuvan aikaleimaksi tuli 15.59.

Olo oli väsynyt, tyhjä ja kaikkensa antanut. Vaikka aiheet eivät osuneetkaan ihan ydinosaamiseni alueille, niin olen suhteellisen tyytyväinen lopputulokseen, ensikertalaisena en vaan parempaan pystynyt. Toivottavasti kuvat miellyttävät tuomaristoa. Nyt ei voi muuta kuin odottaa tuloksia, jotka julkaistaan arvostelun jälkeen syyskuun puolivälissä. EFIAP Riina Karvosen (Varkauden kameraseura) laatimat aiheet aiheet olivat kyllä nerokkaat, sillä vaikka ne tuntuivatkin ensiksi helpoilta kuvata, niin samalla ne olivat erittäin vaikeita toteuttaa luovasti. Aiheissa ei myöskään päässyt helposti esittämään teknistä osaamista, tämä taas tasoitti varmasti eroja aloittelijoiden ja veteraanien välillä. Arvostelu tapahtuu anonyyminä, joten siksi en julkaise omia kilpailukuviani vielä. Tässä kuvituksena onkin kuvia, joita räpsin kisan aikana, mutta jotka eivät päätyneet syystä tai toisesta kisakuviksi. Kilpailu oli todella hauska, se koetteli sopivasti valokuvaajan taitoja, kestävyyttä, hoksottimia ja luovuutta. Järjestelyt toimivat hienosti, siitä kiitos kameraseuran aktiiveille, teitte hienoa työtä! 
Ensi vuonna uudestaan! Täten haastankin teidät kaikki lukijani osallistumaan Kuopion kameraseuran tulevan 60v juhlavuoden kunniaksi järjestettävään digifotomaratoniin kesällä 2014, joko pitkään ja raakaan 24h maratoniin tai 6h pikamatkalle. Samalla olisi mukava tavata teitä ja nauttia viikonlopusta yhteisen harrastuksen parissa.
Tässä postauksessa nämä hylätyt kuvat näyttävät jotenkin paremmilta kuin eilen valintaa tehdessä (varsinkin kakkonen ja nelonen). Nyt jopa vähän harmittaa, että jätin ne valitsematta väsyneenä hetken intuution perusteella.

Näistä linkeistä löydät kaikki 24h superdigifotomaratonin kuvani: