Taivas repeää


(Canon EOS 6D, Tamron AF 24-70mm f/2.8 SP Di USD VC – f2.8, 24mm, ISO6400, 8s)

Molemmat käyttämäni objektit vinjetoivat täydellä aukolla selvästi, jota yritin hieman korjailla Lightroomissa. Toisaalta vinjetointi lisää kuviin dramatiikkaa, joten siksi en poistanut sitä kokonaan. Kuten kuvista näkee, niin taivaalla oli paljon liikennettä, kaikissa kuvissa on useita satelliittien jättämiä ”rantuja”.

(Canon EOS 6D, Tamron AF 24-70mm f/2.8 SP Di USD VC – f2.8, 24mm, ISO6400, 8s)

Nyt kun kuu on pienimmillään ja nousee vasta aamuyöstä, niin on hyvä aika kuvata tätä huikeaa näkyä, joten rakkaat lukijani, käykäähän ihmeessä muutkin kokeilemassa Linnunradan kuvaamista. Tämä huikea ”repeämä” löytyy lounaasta ennen puolta yötä. Itse asiassa tuo tumma alue ei ole oikeasti Linnunradan repeämä, vaan se on valoa heijastamatonta tähtien välistä pimeää sumua.

Myös seuraamassani Leppävirtaa-blogissa oli kuvattu samaa näkyä, joten käykäähän katsomassa myös Anssin ottamia huikeita kuvia.