Viidessä minuutissa tähtikuvaajaksi

Beginners Luck

Tinka Oo oli laittanut Kuopion kameraseuran facebook-ryhmään mielenkiintoisen linkin, jonka takaa löytyy yksinkertaiset rautalangasta väännetyt ohjeet edellisessä postauksessa olleiden tähtikuvien kaltaisten kuvien ottamiseksi. Olisinpa lukenut nuo ohjeet ennen kuvien ottamista, niin ei olisi tarvinut opetella kaikkea kantapään kautta. Mukava kuitenkin huomata, että olin loppujen lopuksi löytänyt aikalailla oikeat asetukset. Tuosta linkin takaa löytyvästä blokauksesta löytyy puolestaan linkki blogaajan (Dave Morrow) itse tekemään Lightroom-esiasetuspakettiin. Se sisältää monta kymmentä valmista esiasetusta tähtikuviavarten, joiden avulla tekee muutamalla klikillä ihmeitä. Vai mitä sanotte näistä edellisen postauksen venekuvan uusista versioista? Kaikilla esiasetuksilla tehtyjä kuvia en viitsi postata, mutta tässä muutama esimerkki, kuvien alla aina esiasetuksen nimi. Voi kun olisin tämänkin löytänyt aikaisemmin, niin ei olisi mennyt kuvien käsittelyyn montaa tuntia. Tämä esiasetuspaketti on kyllä jokaisen tähtikuvauksen harrastajan pakko-ostos.

Willdd Chilllddd 

The Red Dwarf

Center Stage