Motrr Galileo

Motrr Galileon ensivalo, klikkaamalla kuvaa pääset katsomaan 360 panoraamaa.

Tilasin itselleni väitöslahjaksi eBayn kautta Motrr Galileo -laitteen. Se on iPhonen moottoroitu lisälaite, jolla voi ottaa esimerkiksi pallopanoraamakuvia ja timelapse-videoita. Yläpuolella ensimmäinen Galileolla ja puhelimen ilmaisella pallopanoraamojen kuvaamiseen tarkoitetulla Sphere-ohjelmalla kuvattu tositesti. Panoraamoja kuvatessa Galileo pyörii kamerajalustan nokassa moottorinsa avulla ja napsii kännykällä kuvia joka suuntaan. Tämän jälkeen puhelimelle ladattu ilmainen softa kutoo kuvista mahdollisimman täydellisen panoraamakuvan. Ihan täydellinen ensimmäisestä yrityksestä ei tullut, sillä itään jäi pieni ”porrashyppy”. Olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen, sillä en oikein tiennyt miten laitteella saa parasta mahdollista jälkeä. Parempaan tulokseen olisi päässyt varmasti kunnon jalustalla, gorillapod jäi vähän liian lähelle maata, joka haittasi todennäköisesti kuvien liittämistä.