Eipä juuri mielenkiintoisempaa vahvistusta olisi Pelicans voinut hankkia, nimittäin 33 vuotias kärppäkasvatti Juha-Matti ”Juhi” Aaltonen saapui Ruotsin Rögle BK:sta seuraan pelaten eilen ensimmäisen ottelun. Juhi on nähty jo aikaisemmin pelikaanipaidassa kaudella 2009-2010, jolloin hän pelasi heikossa joukkueessa hyvän kauden erinomaisin teholukemin (28+21).

Lahtelaiset ovat omineet kolme mestaruutta kärppäpaidassa voittaneet kiekkotaiturin omaksi pojakseen. Sitä on näin vannoutuneen kärppäfanin vaikea sulattaa, mutta eipä valiteta. Juhi ei ole sen tyylinen pelaaja, jota Kärpät tällä hetkellä olisi kaivannut, mutta hänen pelityyli ja taiteilijan luonne sopii varmasti hyvin pelikaanien pelitapaan. Hän saa varmasti turkooseissa taitelijalle sopivia vapauksia, joita Oulussa ei olisi ollut mahdollista saada.

Siispä, tervetuloa Juhi tänne Päijät-Hämeeseen, näenpä ehkä sinut tällä tavalla useammin livenä kuin jossain toisessa joukkueessa pelaamalla. Eilen jo oltiin Jatkoajan toimittajien kanssa tekemässä erikoisraporttia hänen paluuottelusta. Halli oli täynnä, kentällä sattui ja tapahtui mm. 13 maalia. Ja mikä parasta, Juhi onnistui maalinteossa kahdesti. Jälkimmäistä maalia pääsin kuvaamaan ihan ”aitiopaikalta”. Lisää kuvia ottelusta ja Juhista löydät Jatkoaikaan tekemästäni kuvakoosteesta.