Ruskakuvia pitkällä potrettiputkella

Käytiin ihmettelemässä paikallista ruskaa Hollolan kirkonkylän hautausmaan ympäristössä. Kameran rungossa oli kiinni pitkä potrettiputki (Sigma 135mm f1.8 DG HSM Art), mutta vaikka se ei ole mikään tyypillisin ratkaisu ruskan kuvaamiseen, niin kyllähän se tässäkin käytössä toimi ihan hyvin. Tämä uusi putki onkin osoittautunut yllättävän monipuoliseksi kapistukseksi ja noussut nopeasti yhdeksi suosikikseni. 1.8 aukolla syväterävyysalue on todella lyhyt ja kohde helposti taustasta, jopa niin helposti, että kuviin tulee parhaimmillaan miniatyyriefektiä kuten kolmannessa kuvassa on nähtävissä.

 

Lisää samanlaista:

Sigma 135mm f1.8 DG HSM Art – Ensiräpsyjä

Olen jo pidempään haaveillut pidemmän polttovälin potrettiputkesta ja vääntänyt itseni kanssa henkisesti tuleeko se olemaan Sigman 85 mm vai 135 mm Art. Lopulta päädyin tähän pidempään kotistudion ja hääkeikkojen täsmäaseen Sigma 135mm f1.8 DG HSM Art. Odotukset olivat korkealla ja lyhyen tuttavuuden perusteella voin sanoa, että ne täyttyivät. Putki on erittäin skarppi ja tarkennus pelaa harvinaisen luotettavasti. Jos totta puhutaan, otsikosta huolimatta nämä tämän postauksen ruudut eivät ole todellisia putken ensivaloja, vaan jouduin kuvaamaan sillä heti uunituoreeltaan työpaikkani työhyvinvointi-iltapäivän. Kokemus tosikäytössä oli todella positiivinen, olin putken kanssa välittömästi sinut! Nämä "ensiräpsyt" ammuin sitten vasta jälkeenpäin Suomenlinnassa.

Unohdettu hattu (f/1.8, 1s/250, ISO100). Syväterävyysalue suurimmalla aukolla on todella kapea.
Rauhaton tausta pehmenee ja kohde erottuu paremmin (f/1.8, 1s/1000, ISO100)
Vaikka 135mm kapealla syväterävyysalueella kuvaaminen on erittäin vaikeaa, niin hommaa helpottaa se, että tarkennus toimii luotettavasti ja tarkasti (f/1.8, 1s/500, ISO100).
Tässä vielä parempi esimerkki taustan pehmennyksestä (f/1.8, 1s/2500, ISO100)
Kasin aukolla koko tytön pää on terävä, mutta tausta edelleen mukavan pehmeä (f/8, 1s/160, ISO160)
Tässä kuva tarkennuttuna edellisen taustan "hobittilaan" (f/8, 1s/250, ISO100).
f/1.8-aukko mahdollistaa myös hämärässä kuvailun (f1.8, 1s/160, ISO5000)