Jääkiekkokauden parasta terävyyttä

Minulla on laadukas Benro A2682T -kolmijalka, josta yhden jalan saa irrotettua monopodkäyttöön. Tällöin jalustan pallopää siirretään irrotettuun jalkaan kiinni. Niille jotka eivät tiedä mikä monopod on, niin kerrottakoon että se on yksijalkainen kameran jalusta. Edellisillä kerroilla jääkiekkoa kuvatessa olin tuskaillut hiki hatussa Canon EOS 6D ja Sigma 120-300mm f2.8 S DG OS HSM Sport -yhdistelmän painon kanssa, joten päätin eilen kokeilla ensimmäistä kertaa monopodilta kuvaamista. Elopainoa yhdistelmällä on yhteensä yli neljä kiloa ja koska käsivaralta kuvatessa yhden matsin aikana tulee tehtyä melkoisen monta hausiskääntöä, se tuntuu raavemmankin miehen kädessä. Kokeileminen kannatti, kuvaaminen oli paljon helpompaa, jaksoin kuvata tuskailematta täydet kolme erää. Sen lisäksi kuvat näyttävät paljon terävämmiltä ja muutenkin paremmilta. Enpä olisi etukäteen uskonut, kuinka paljon lisää terävyyttä monopod kuviin tuo. Näin siis vaikka kuvasin jälleen valotusajalla 1/1600s, jolla kaiken tärinän ja liikkeen luulisi pysähtyvän. Kuvanvakaajan olin asettanut panorointiasentoon, että putki ei turhaan yrittäisi korjata pystysuuntaista ”virhettä”.

Itse peli oli parasta kiekkoviihdettä, mitä tällä kaudella Lahdessa on nähty. Liigan häntäpäähän jumiutunut Pelicans pelasi terävästi ja vei parhaimmillaan kärkijoukkue Tapparaa kuin litran mittaa. Ottelun kruunasi kotijoukkueen huikea loppukiri ja loppusummerin soidessa taululla oli lukemat 4-3 Pelicansin eduksi. Tänään nähtiin siis Liigakauden parasta terävyyttä niin Pelicansilta kuin myös kuvaajalta. Tässä muutama suosikkikuvani eilisestä pelistä, muista lukea myös otteluraportti ja katsoa loput kuvaamani kuvat kuvakoosteesta. Kun klikkaat kuvaa, ne aukeavat isompina ja mikä tärkeintä – pakkaamattomina. Näin näet kuvat monitorillesi optimoidussa täydessä terävyydessään.

IMG_5423 Tuomarin hyppy. Tämä ensimmäinen kuva ei ole teknisesti ihan parhaasta päästä, mutta tykkään ajoituksesta.

IMG_5427Hei tuomari, tuo vei minun mailani! Monopod toi kuviin pienen mutta tärkeän terävyyslisän, jonka jälkeen pelaajien ilmeet erottuvat selvemmin.

IMG_5474Korkealta ja kovaa. Tästä kuvasta tykkään itse paljon. Kuva toimii huomattavasti paremmin pystyrajauksena kuin kuvakoosteen vaakarajaus. Jatkoajan kuvakoosteeseen kuvat on valitettavasti pakko ladata 2:3-suhteen vaakakuvina.

IMG_5589Tiivis puolustusneliö.  Peliväline on mukavasti pelaajien keskellä. Jopa kiekko pysähtyy 1/1600 valotusajalla.

IMG_5600Ei voi olla totta 1-3. Vasemmanpuoleisen pelaajan ilme on mainio. Taitaa olla voittomaalin tehnyt Teddy Da Costa. Tästäkö hän sisuuntui ja sai ottelun kääntämiseen tarvittavan tahtotilan päälle.

IMG_5616Toivonkipinä. Pelicansin 2-3 kavennus. Sain tästä kuvasta kehuja eräältä tutulta valokuvaajalta, mutta on tämä yksi omistakin suosikeista. Kiekko on tässä hyvin keskiössä ja kaikkien pelaajien katse on siihen.

IMG_5638Hei, ei niin kovasti! Tykkään noiden eturivin tyttöjen ilmeistä. Vaikka kuvasta ei näe taklauksen todellista voimaa, niin tyttöjen ilmeistä voi päätellä paljon.

Lisää samanlaista: