Sony Xperia Z5:n ensikosketus
Edellinen puhelimeni iPhone 5S sai vihdoin lähtöpassit ja olenkin jo viikon verran käyttänyt uutta Android-pohjaista puhelinta Sony Xperia Z5. Päätin kesällä, että syksyllä Applen puhelinjulkaisun jälkeen oma kapulani saa lähteä vaihtoon. Tarkoitus oli siis odottaa minkälainen tuleva lippulaiva, Apple iPhone 6S plus, olisi verrattuna kilpailijoihinsa. Vaihtoehtoina olivat lähinnä jo jonkin aikaa markkinoilla ollut Samsung Galaxy S6, nahkaisella takakannella varustettu LG G4, rouheasta ulkonäöstään kuuluisa musapuhelin Marshall London sekä Sony Xperia Z5, jossa oli DxOmark testisivuston mukaan paras kännykkäkamera. S6 ja G4 tipahtivat listalta helposti, en tuntenut niitä kohtaan minkäänlaista intohimoa. Marshall London oli mielenkiintoinen, mutta loppujen lopuksi sen näytön resoluutio (720P) alkoi tuntua liian pieneltä, koska halusin sellaisen puhelimen jossa olisi vähintään FullHD-näyttö. Lopulta vertailtavaksi jäivät vain 6S plus ja Z5.
Päätös siirtymisestä pois iOS-maailmasta takaisin Androidille ei ollut helppo, sillä olen tykännyt Applen puhelinten ja tablettien käyttöliittymästä. 5S on toiminut luotettavasti, mutta pieni näyttö on tuntunut turhan ahtaalta. Uusi Applen julkaisu oli kuitenkin pettymys, uudistuksia ei ollut oikeastaan muuta kuin 3D Touch ja kamera, jossa oli enempi megapikseleitä. Puhelimen paino oli kasvanut selvästi (turhan tuntuisen) 3D Touch vuoksi. Samoin oli käynyt myös hinnalle, iPhone 6s Plus 128Gb maksaa pitkästi päälle 1000€, se on mielestäni liian paljon puhelimesta. Vaikka kameraan oli tullut lisää megapikseleitä (12Mpix), kuvan laatu ei ollut parantunut yhtään. Se näkyi DxOmarkin testissä, 6S:n tulokset ovat identtiset 6:n testitulosten kanssa, Z5:n 20Mpix-kameran suoriutuessa selvästi paremmin. Saman voi nähdä helposti itsekin omin silmin, kun vertaa kameroita GSMArenan testissä niin että kuvat on skaalattu saman kokoisiksi (8Mpix). Kamera loppujen lopuksi ratkaisi ja se, että säästin yli 300€ valitsemalla Sonyn.
Minulla on aikaisemminkin ollut Sony, aloitin nimittäin tämän blogin pitämisen Sony Ericsson k800i-puhelimella. Siinä oli näppärä appsi, jolla pystyi postailemaan ja liittämään niihin kuvia suoraan muistikortilta. Sen kamera oli aikaansa nähden hyvä, kuvasin sillä mm. kuuta ja Auringonpilkkuja kaukoputken läpi. Helppo kuitenkin sanoa, että kännykkäkameroissa on menty ainakin vähän kehityksessä eteenpäin.
Tänään Z5:n kamera joutui tositoimiin, kun otin ruokakuvia (kuten instagramissa tapana on). Alla pari käsittelemätöntä näytettä suoraan uuden puhelimen kennolta.
Hyvä valinta! 🙂 Mulla on kolmonen ja olen ollut kaikipuolin tyytyväinen. Tämän luettuani tekisi kyllä mieli päivittää uudempaan…
Kiitos Salla rohkaisusta. Tyytyväinen olen kyllä ostooni edelleen. Eikös puhelin pidä vaihtaa aina kahden vuoden välein uudempaan, se on ollut ainakin minun vaihtoväli. 😀
Kaksi Sonya oon omistanut ja olin niihin tosi tyytyväinen. Palaan varmaan samaan merkkiin kun joskus tuo Nokian Lumia 1020 alkaa yskimään. Hyvät terävät kuvat ja väritkin näyttävät luonnolliselta. Hyvää viikonloppua!
Kiitos Tillariina. Sonyn kamerat ovat olleet aina hyviä, eikä tämä tee poikkeusta. Kuvia on yleisen kuvanlaatunsa lisäksi kehuttu nimen omaan luonnollisista väreistä.
1020:n kamera olisi varmaan tuossa DxOmarkin testissä korkealla, mutta jostain syystä eivät ole testanneet koskaan Nokia puhelimia.
Hyvin olet taustaselvityksen tehnyt ja varmasti sait hyvän puhelimen! Noihin iPhone 6:n huonoihin puoliin kait voisi vielä lisätä sen, että puhelin on ajanmukaistettu niin ajanmukaiseksi, että se on hävittänyt sen tyypillisen iPhoneilmeen! Tuotahan ei edes iPhoneksi meinaa ilman omenankuvaa tunnistaa.
Kiitos JPK! Totta iPhone ei ole näyttänyt iPhonelta sitten tuon minun 5s:n jälkeen.
Onnea uudelle luurille. Uskon, että olet tehnyt oikean valinnan. Eikös muuten tuo kyseinen kapula ole vielä myös veden kestävä? Lisäksi Sonyn kameroita puhelimissa on kehuttu.
Kiitos Katinka! Jep, veden ja pölynkestävä kuori pitäisi olla. Sony ei kuitenkaan enää lupaa, että täällä saisi kuvata veden alla kuten Z3:lla. Merkittävä ominaisuus joka tapauksessa, kun voi olla huoleton puhelimen kanssa sateella.