Kuutamosta poispäin

Kävimme pari viikkoa sitten Reisjärvellä. Otin mukaan kameran jalustoineen, koska tarkoitus oli kuvata Linnunrataa jossain kauniissa valosaasteettomassa paikassa. Olin kuitenkin unohtanut katsoa kalenteria, 17.9 oli täysikuun aika, joka tarkoitti sitä, että Linnunradan kuviin saaminen oli mahdotonta. Kävimme kuitenkin toteamassa tilanteen kuntakeskuksen katuvalojen ulkopuolella. Kuu oli niin kirkas, että olisi nähnyt melkein lukea. Tähtitaivaalla ei juuri ollut kuuta ihmeellisempää katsottovaa, mutta otin lohdutukseksi muutaman kuvan kauniista Kiljanrannan järvimaisemasta niin että kuu jäi selkäni taakse. Tarkoituksena ei ollut alunperin kuvata HDR:iä, mutta laitoin kuitenkin kameraan valotushaarukoinnun -1,0,+1 päälle, jotta saisin kerralla otettua kuvia kolmella eri valotuksella. Kovin kaksiselta eivät valotukset kuitenkaan raakana näyttäneet, joten kuvat unohtuivat kovalevylle käsittelemättä kunnes eilen latasin uuden Aurora HDR 2017-ohjelman. Vedin kuvat ohjelmaan ihan vaan testimielessä ja pienellä säädöllä sain omasta mielestä tehtyä niille pieniä ihmeitä. Alla todisteet siitä, että Aurora HDR 2017 on ihan huippu HDR-ohjelma, suosittelen.

img_2131

img_2133

Lisää samanlaista:

Sigma 20mm f1.4 DG HSM ’Art’ – Ensiräpsyjä

Jonkin aika sitten olin ihan hukassa oman kuvaamiseni kanssa. Olin jonkinlaisessa risteyksessä, enkä tiennyt mihin suuntaan lähtisin harrastusta viemään. "Taantuisinko" "pelkäksi" harrastajaksi vai alkaisinko viemään harrastusta ammattimaisempaan suuntaan. Downgreidaisinko kalustoni vai satsaisinko jatkossakin pro-vehkeisiin. Haahuilin vaihtoehtojen välissä, mutta nyt luulen löytäneeni suunnan. Perustin sivutoiminimen, jonka toimenkuvaan kuuluu koulutustani vastaavan pääosaamiseni eli lääketieteellisen fysiikan asiantuntijapalveluiden lisäksi myös valokuvaus. Palaan asiaan myöhemmin, kunhan saan "firmani" valokuvaussivutkin valmiiksi.

Tässä ensimmäinen hankinta, jonka tein heti kun visioni kuvaamisesta selkeni - Sigma 20mm f1.4 DG HSM Art. Kun julkaisin Facebookissa kuvan putkesta, minulta kysyttiin minkälaisiin tilanteisiin tälläinen laajakuvainen putki on oikein tarkoitettu? Vastasinkin sinne jo lyhyesti, mutta se tulee erityisesti maisema-, tähti- (linnunrata, revontulet), juhla- ja asuntokuvaukseen. Valovoimansa ja laajan kuvakulmansa vuosi se toimii erinomaisesti hämärissä ja ahtaissa tiloissa. Lisäksi sillä voi tehdä mielenkiintoisia kikkailuja perspektiivin kanssa.

DSC_1461

Alla pari ensiräpsyä, jotka on otettu sisätiloissa sateisen päivän hämärässä putken suurimmalla aukolla f1.4. Fiilikset ovat todella hyvät, putki vaikuttaa erittäin luotettavalta ja tarkalta. Tämä on täydellinen lisä omaan kalustooni.

IMG_0368

IMG_0387