Kolatytöt

Melko pian lauantain ottelun alettua aloin ihmetellä, että mihin ovat Pelicansin cheerleaderit kadonneet tanssimasta katsomon portailta? Heitä ei ole voinut kuvaajana olla huomaamatta, sillä he tulivat yleensä kuvauspaikan eteen portaisiin tanssimaan ensimmäisellä samasta oviaukosta, jolta sai kuvata. Tällä kertaa tyttöjä ei alkanut näkymään. Mielessäni kävi, että onko tanssijoiden innostus hyytynyt, kun kotijoukkue ei ole saanut maistaa viime vuosina menestystä? Mielessäni ei käynyt, että Pelicansin johtoportaassa joku olisi alkanut kukkahattutäteilemään ja poistanut heidät hallista. Se ei olisi sopinut lahtelaisen joukkueen rouheaan tyyliin eikä räväkkään brändiin. No ei aikaakaan kun huomasin tyttöjen uuden työn, heidät oli laitettu kolaamaan jäätä Liigan mainoskatkoilla.

Iloiset kolatytöt saapuvat jäälle

Hämmennyin hieman seuratessani heidän iloista vilkuttelua kaukalon portin auettua. Vilkuttelun jälkeen he kolasivat molempien maalien sekä vaihtoaitioiden edustat puhtaaksi irtolumesta. Muistelin, että viime vuonna saman homman olivat tehneet kiekkojunnut selvästi talvisemmissa asuissaan. Selvästikin kyseessä oli tietoinen ratkaisu, Pelicans johto halusi tuoda kentälle katsottavaa myös mainoskatkojen ajaksi. Jotenkin hämmennyin, enkä oikein tiennyt kehtaisinko heitä kuvata vai ei. Olisiko tämä perheenisälle sopivaa viihdettä?

Pelicansin maalivahti Janne Juvonen ujosteli

Pälyilin ympärille, saako joku poikaystävä/aviomies tyttöystävältään/vaimoltaan kenties korville, kun ei katsokaan kännykkää mainoskatkon aikana kuten yleensä. Sellaista en nähnyt ainakaan tällä kertaa. Noh, sitten ajattelin, että kesällä tuollainen vaatemäärä ei näyttäisi ollenkaan omituiselta vaan talvinen laji luo illuusion, että tytöt ovat melkein alasti.

SaiPan maalivahti Jussi Markkanen ei arastellut. No, ikä tuo rohkeutta, sinä vuonna kun Janne Juvonen syntyi, Jussi pelasi jo ensimmäistä kauttaan miesten joukkueessa SaiPassa.

Mitä minä kainostelen, olenhan kuvannut kahtena vuonna Beach Volleytä (Kuvia 12, 3, 4), jossa pelaajat ovat oikeasti vähissä vaatteissa. Niinpä päätin heittää kukkahattuni pois ja kuvata teille arvoisat lukijani reportaasin tanssityttöjen työnkuvan muutoksesta. Olinhan otteluun akkreditoitu Jatkoajan kuvaaja, ei minun tarvitse ujostella. Mielessä kyllä vielä kävi, että jos nyt suuntaisin katsomosta yhtä pitkällä putkella varustetun kameran kentälle, niin minua pidettäisiin perverssinä. Niin ja ihan oikeasti, ei noita tyttöjä ole pakotettu tuohon hommaan, he varmasti pitävät työstään ja nauttivat saamastaan huomiosta. No, vähän kuitenkin jäi edelleen mieltä kaihertamaan, että varmasti ne edellisten kausien junnut pitivät myös kentän kolaamisesta ja saamastaan huomiosta. Mistähän he saavat nyt rahaa omaan toimintaansa?

Ida
Helmi?
Emma
Puhdasta jälkeä tulee…

Tätä kirjoittaessani meinasi kukkahattu mennä kuitenkin takaisin päähän. Kävin nimittäin Pelicansin tanssityttöjen kotisivulla ja siellä tyttöjen vaatetus vaikutti olevan tätäkin vähäisempi! Mutta sitten ymmärsin, että siellä he ovat kesäasussa ja jäällä talvipuvussa. Ei, nyt lopetan tämän turhanpäiväsen kukkahattuilun ja julkaisen tämän postauksen näistä kolatytöistä. Kauniit tanssitytöt ovat kuluneet jo monta kymmentä vuotta jääkiekkoon ja nämä tytöt kolailuineen sopivat loistavasti Pelicansin nykyiseen brändiin. Olen huomennut muualtakin, että tänä vuonna joukkueen brändiä on vähän sieltä ja täältä terästetty, se on hyvä. Pelikin kulkee, sekin on hyvä.

Lumet ämpäriin ja alta pois – homma oli hoidettu nopeasti