Lepolandian majakka täytti eilen keskiviikkona kymmenen vuotta. Päivää juhlittiin asiaan kuuluvin herkuin ja juhlallisuuksin.Kun aloitin tämän heinäkuussa 2006, en olisi ikinä uskonut, että tästä tulee näin pitkä projekti. Jos haluat tietää kuinka kaikki sai alkunsa voit lukea tarinaa blogin alkutaipaleesta 5-vuotisjuhlapostauksesta. Sen jälkeen on tapahtunut paljon blogin ulkopuolella, minusta on tullut filosofian tohtori, sairaalafyysikko ja kahden tytön isä. Intohimo valokuvaamiseen on kuitenkin säilynyt. Kamera on vaihtunut täysikennoiseen (Canon EOS 6D) ja muutenkin kalusto on elänyt ja vaihtunut pro-suuntaan.  Olen edelleen valokuvauksen sekatyöläinen eli kuvaan kaikkea maan (makro) ja taivaan (tähdet) väliltä. Uusin aluevaltaukseni on ollut jääkiekkokuvaus, viime talvena kuvasin Pelicansin pelejä Jatkoaika.com:lle.

Vaikka tämä blogi on ollut minulle tärkeä kanava, jonka kautta saan omaa luovuuttani esiin, niin ilman teitä rakkaat lukijani en olisi jaksanut jatkaa. Tiedän että siellä on monta, jotka ovat pysyneet blogini mukana ihan alusta asti. Blogin 794 postausta on poikinut yli 4000 kommenttia, kiitos niistä. Pääasiassa kommentit ovat erittäin positiivisia, mutta joukossa on (onneksi) myös rakentavaa kritiikkiä, josta olen yrittänyt ottaa opiksi. Ahkerin kommentoija on ollut Tillariina 182 kommenttia, toiseksi ahkerin Orvokki 174 kommenttia ja kolmanneksi ahkerin Sirpa 173 kommenttia, bonuskiitokset heille!

Mitä tuleva uusi vuosikymmen tuo sitten tullessaan, sitä en tiedä. Pyrin jatkamaan keskimäärin samalla päivitystahdilla, mutta nyt alkuun voi tulla vähän pidempiä breikkejä, kun en pienen vauvan vuoksi ehdi niin paljoa kuvaamaan. En myöskään halua muuttaa blogia edes väliaikaisesti pelkästään vauvablogiksi. Taitojani pyrin tasaiseen tahtiin edelleen kehittämään, olenhan toiminimen myötä viemässä tätä harrastusta hieman virallisempaan suuntaan. Toivottavasti te lukijani jaksatte mukanani ainakin vielä toisen vuosikymmenen.

Ei kymmenvuotisjuhlia ilman arvontaa. Alla on blogikuvia vuosien varrelta, valitse niistä suosikkisi ja ilmoita sen numero postauksen kommenttikentässä. Kuvan numero näkyy kuvan yläpuolelta kun se on klikattu isoksi. Sillä saat itsellesi yhden arvan mukaan arvontaan. Toisen arvan saat tykkäämällä Lepolandian majakan facebook-sivulla olevaa ”Kymmenennen juhlavuoden arvonta” -postausta ja kolmannen arvan jakamalla kyseisen postauksen omassa facebook-profiilissasi tai mainostamalla arvontaa omassa blogissasi. Toivon, että mainitset siitä myös kommentissasi, niin saat varmasti kaikki kolme arpaa mukaan arvontaan.

Arvonta suoritetaan 31.7 ja arvonnan voittaja saa suosikikseen valitsemasta kuvasta  WhiteWall HD Metal -taulun haluamassaan koossa. Arvontaan voi osallistua 31.7 klo 15 asti. Valitun taulun maksimikoko on 60 cm x 40 cm (arvo n. 95 €) mikäli kuvan resoluutio antaa myöten. Jos valitun kuvan resoluutio ei riitä 60×40-tauluun, silloin alkuperäisen kuvan resoluutio määrittää taulun suurimman mahdollisen taulun koon.

Ei muuta kuin rohkeasti osallistumaan, kuka on eka? Onnea arvontaan!

Lopuksi vielä lista kalustosta, jolla olen kuvannut kuvia tähän blogiin näiden kymmenen vuoden aikana:

EOS-järjestelmä

Nykyiset:
Canon EOS 6D

Sigma 24-105mm F4 DG OS HSM Art
Sigma 120-300mm f2.8 DG OS HSM Sport
Sigma 50mm f1.4 DG HSM Art
Sigma 20mm f1.4 DG HSM Art
Metz 58 AF-1

Menneet:
Canon EOS 450D
Canon EOS 6D

Canon EF 50mm f/1.8 II
Sigma 18-35mm F1.8 DC HSM Art
Sigma 35mm f1.4 DG HSM Art
Sigma 17-50 mm F2.8 EX DC OS HSM
Sigma 70-200 mm F2.8 EX DG OS HSM
Sigma 70-300/4-5.6 DG
Sigma APO 180mm F2.8 EX Macro DG OS HSM
Tamron AF 24-70mm f/2.8 SP Di USD VC
Tokina EOS 11-16mm f/2.8 AT-X PRO DX

Sony E-järjestelmä

Nykyiset:
Sony a6300
Sony E PZ 16-50 mm F3.5-5.6 OSS
Sigma MC-11

Menneet:
Sony NEX-6

Kännykät

Nykyinen:
Sony Xperia Z5

Menneet:
HTC Touch Diamond
Samsung Galaxy S
Samsung Galaxy S3
Apple iPhone 5S