Leppikset valmiina iskuun

Kävin eilen pikaisesti ulkoiluttamassa uutta putkea lähellä kotiamme sijaitsevan pellon laidassa. Yhden kuvan ehdin ottaa (alla) ja jäin ihmettelemään, että mitä ihmeen roskia kuvassa oli? Syy täpliin löytyikin pellolta eikä putkesta! Kun käänsin katseeni pellolle, niin yhdellä silmäyksellä näin heti kymmeniä leppäkerttuja. Kaiken kaikkiaan leppäkerttuja oli varmaan miljoonia istumassa viljan korsilla kuin valmiina lähtemään iltalennolle. Kirvojen kannalta tämä näky lienee huono juttu, mutta miten on asian laita maanviljelijän kannalta?

Alla myös yksi 100 % kroppi f/1.4 aukolla otetusta kuvasta. Enempää en kuitenkaan alkanut leppäkerttuja laajakulmaprimellä tähtäilemään, sillä 20 mm putki ei ole mikään paras ratkaisu makroiluun.

Ala-Okeroisen pellot
Leppis – f11
Leppis – f1.4
100% leppis – f1.4