Uusi alku

Kuten edellisen postauksen loppuun päivitin, annoin periaatteilleni periksi ja soitin torstaina lopulta hosting-palveluntarjoajani maksulliseen asiakaspalvelunumeroon. Siellä vastasi erittäin ystävällinen mies, joka aikoi ottaa heti ongelman käsittelyyn. Kuulemma automaattisen domainin aktivoinnin kanssa on ollut vaikeuksia. Hän oli erittäin pahoillaan viiveestä, joka korjaamiselle oli tullut. Puhelun jälkeen meni kymmenen minuuttia ja sain ilmoituksen, että nyt kaiken pitäisi toimia ja niinhän se lisädomain toimi. Sinne hurahti kuusi euroa, mutta annoin palveluntarjoajalle anteeksi ja jatkan tyytyväisenä asiakkaana.

IMG_3190

Sen jälkeen istuin seuraavat seitsemän tuntia koneen ääressä ja siirsin blogia Joomlasta WordPressiin, tässä tulos. Kaikki meni yllättävän helposti, ainoastaan tämän vuoden postaukset jouduin käymään manuaalisesti läpi, sillä suuri osa kuvista oli jäänyt siirtymättä. Tämä johtui siitä että yhdistelmä FG Joomla to WordPress Premium + EasyBlog addon, joita käytin sivuston siirtoon, ei tukenut tekijän lupailuista huolimatta EasyBlogin kuvagalleriota.  Sitä vanhemmat postaukset kuvineen, jotka olin aikaisemmin luonut Bloggerilla, siirtyivät ongelmitta ja nopeasti. Nyt kaikki vanhatkin kuvani on kopioituna omalle palvelimelleni, eli enää en ole riippuvainen Bloggerista.

IMG_3196-HDR

Jotain hyvää siinä, että sivuston siirto WordPressiin viivästyi. Ehdin nimittäin odotellessani selata satoja entistä hienompia teemoja läpi ja valita parhaan mahdollisen ulkonäön blogilleni. En siis lähtenyt liikkeelle jollain oletusteemoista vaan pitkän harkinnan jälkeen valitsin Wanderer-teeman ja olen siihen erittäin tyytyväinen. Teema on tekijänsä Press75:n mukaan suunniteltu alunperin ensiksi mobiililaitteille ja vasta sitten tietokoneelle. Kyseinen työjärjestys näkyy, blogi toimii niin kännykän näytöllä kuin myös retina-näytöllisessä MacBook Pro:ssa. Kuva on nyt pääosassa, postauksien iso kansikuva ja ns. lightbox, jossa kuvat näkyvät avattaessa isommaksi, ovat mielestäni tyylikkäitä. Lightbox ei ole suoraan teemassa vaan sitä varten asensin WP jQuery Lightboxin, jolla kuvat saa helpolla sopivan kokoisiksi kaikille näytöille. Jotain tällaista olen hakenut jo pitkään, mutta en saanut Joomlan ja EasyBlogin yhdistelmällä onnistumaan. Pieniä viilailuja täytyy vielä tehdä, mutta tästä on hyvä lähteä niitä tekemään.

IMG_3215-HDR

Blogin seuraaminen on edelleen mahdollista vanhoilla tutuilla ja turvallisilla tavoilla, jotka ovat Blogloving, Facebook, Google+ ja RSS. Niiden lisäksi nyt taas myös Bloggerin kautta blogeja seuraavat saavat ilmoituksen uudesta postauksesta ja lisäksi aina kun postaus sisältää omasta mielestä riittävän hyvän kuvan, niin kuva ja ilmoitus tulee automaattisesti myös Flickr:iin. Näin ainakin jos kaikki menee putkeen. Se tietenkin selviää vasta kun julkaisen tämän postauksen.

IMG_3248-HDR

Nämä kuvat on kuvattu vajaat kaksi viikkoa sitten upean kauniilla paikalla Asikkalan Pulkkilanharjulla. Ajattelin silloin, että julkaisen nämä loppu viikosta, kun julkaisen uudistuneen blogin WordPressissä. Vähän pidempään siinä meni, mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan. Wikipedia kertoo Pulkkilanharjusta seuraavasti:

”Pulkkilanharju on Asikkalan kunnassa sijaitseva kahdeksan kilometriä pitkä harju, joka kulkee Päijänteen poikki rajaten järven eteläisimmän osan eli Asikkalanselän muusta Päijänteestä. Harju muodostuu jääkauden vaikutuksesta syntyneistä saarista, jotka on nykyään yhdistetty Karisalmen ja Käkisalmen silloilla sekä pengerryksillä. Osa Pulkkilanharjusta kuuluu Päijänteen kansallispuistoon. Se on valtakunnallisesti merkittävä lintujen kevät- ja syysmuuton tarkkailupaikka.

Alue sijaitsee n. 10 km Vääksystä Sysmään päin, ja sitä pitkin kulkee Vääksystä Sysmään johtava seututie 314. Pulkkilanharjun Karisalmessa pysähtyvät Lahden ja Jyväskylän väliset sisävesilaivat sekä Vääksyn, Kelventeen ja Padasjoen kirkonkylän väliset laivavuorot.”

IMG_3226

IMG_3261

 

Tervetuloa uudistuneeseen lepolandian majakkaan, toivottavasti tämä uusi ilme tyydyttää myös teitä lukijoita ja vierailette jatkossakin usein täällä Lepolandian majakassa.