Kiekkoilijat kesälaitumella

Huomasin twitteristä, että täällä Lahdessa pelataan tänään Torisport-tapahtuman yhteydessä leikkimielinen katulätkäottelu, jossa kohtavaat Kiekkoreippaan juniorit ja Pelicansin Liiga-pelaajat. Sitähän piti tietenkin päästä kuvaamaan, koska vihdoin olisi mahdollisuus laittaa uusi sporttiputkeni ”tosi testiin”. Töissä meni kuitenkin sen verran pitkään, että olin jo lähtiessä pahasti myöhässä, joten en ehtinyt paikalla kuvailla kuin vajaat kymmenenen minuuttia. En ehtinyt edes miettiä/etsiä hyvää kuvauspaikkaa, kun kuuluttaja jo kuulutti peliaikaa olevan jäljellä enää vain pari minuuttia. Onneksi ottelu venyi voittomaalikilpailuun, niin sain muutaman minuutin kuvausaikaa lisää. Putken olin paikalle kävellessä säätänyt tuttuihin ”jäälajisäätöihin” (AF oli servo-moodilla, tarkennus säädetty neljä pykälää eteen, keskipiste valittuna tarkennukseen, aukko isoimmalla f2.8 ja ISOa ylöspäin sen verran, että valotusajat menevät sille tasolle Av-moodissa, että liike varmasti pysähtyy) eikä niitä tarvinnut räpeltää kuvatessa. No, ehdin muutaman ihan hyvän ruudun nappaamaan. Putki suoriutui hyvin vaikka myönnettävähän se on etteihän tuota nyt ihan tosi testiksi voi kutsua, kun vauhti ei tuollaisessa ottelussa kovin kovaksi nouse. Jokatapauksessa putki tuntuu piirtävän erinomaisen tarkasti, AF-toimii luotettavasti ja todella nopeaa (paikoin jopa vähän liiankin nopeaa kun servolla tarkennus meinasi karata taustaan keskipisteen lipsahtaessa kohteen päältä, tarvitsen siis harjoitusta). Niin kumpi voitti? Sen näkee hyvin tuosta joukkuekuvasta Vili Sopasen ilmeestä. Hän nimittäin missasi voittomaalikilpailun ratkaisseen rangaistuslaukauksen.

IMG_2579 IMG_2584 IMG_2588 IMG_2594 IMG_2596 IMG_2600 IMG_2615 IMG_2618 IMG_2620 IMG_2630 IMG_2634 IMG_2636 IMG_2645