Ei varaa virheisiin

Kuten varmaan osa lukijoistani huomasi tänä aamuna sähköpostiseurannasta, RSS-syötteestä, Bloglovinista tai Facebookista, blokiin tuli muutama englanninkielinen testipostaus. Pahoitteluni mahdollisesta spämmistä! Testipostaukset johtuivat siitä, että Stackideasin tekninen tuki yritti ratkaista bugia jonka olin huomannut EasyBlog5-blogialustassa. Bugin seurauksena kuvien linkkitiedot eivät siirtyneet sivuston RSS-syötteeseen, jonka vuoksi niitä ei myöskään näkynyt Bloglovinissa. Stackideas julkaisi vitosversion valitettavasti melkoisen bugisena ja niitä on korjailtu viime viikot. Ymmärrän kyllä, että heillä oli kiire julkaista, koska olivat jo puolivuotta sitten mainostaneet kuinka suuri edistysaskel tämä vitonen tulee olemaan. Käyttäjät alkoivat jo hermostua, että eikö se tule koskaan. Mitä olen eri keskustelupalstoilta lukenut, niin bugit ovat aiheuttaneet melkoisen palautevyöryn ja suuttumusta. Ehkä vähemmällä olisivat päässeet, jos olisivat pitäneet vielä muutaman kuukauden alustaa beta-asteella ja julkaisseet lopulta oikeasti toimivan version. No nyt pikkuhiljaa kaikki alkaa toimimaan (kop, kop, kop, koputan puuta), hyvältä näyttää ja mukava käyttää. Tämä postaus toimiikin testipostauksena, jossa testaan että siirtyvätkö kaikki kuvat (kansikuvasta, kuvamoduulista ja thumbnail-moduulista) oikein RSS-syötteeseen. Toivottavasti kaikki menee putkeen ja näin käy. Nämä kuvat on kuvattu toukokuussa, kun Tivoli Sariola oli vierailemassa Kuopiossa. Tällä kuvien ammattilaisella ei ole varaa virheisiin tai seuraukset voisivat olla paljon pahemmat kuin ohjelmointivirheiden seuraukset.

IMG_1385 IMG_1383 IMG_1381 IMG_1380 IMG_1379 IMG_1375