Armi-vauvan seikkailu röntgenissä

 

Armi oli nyrjäyttänyt nilkkansa leikin tiimellyksessä, niinpä huolestunut ”äiti” ajatteli, että parempi viedä ”vauva” lääkärin tutkittavaksi. Lääkärintarkastuksen jälkeen jalka päätettiin kaiken varalta kuvata röntgenissä. Armia ei jännittänyt yhtään, mutta ”äitiä” taisi jännittää. Kun hoitaja oli asetellut Armin pöydälle, kohdistanut röntgenputken ja blendannut kuvakentän oikeaksi, hän meni toiseen huoneeseen napsauttamaan kuvan. Ei sattunut yhtään, ei yhtään enempää kuin valokuvan ottaminen.

Onneksi kuvassa ei näkynyt mitään vakavaa. Lääkäri määräsi Armille kuitenkin kipulääkettä sekä kylmää käärettä. Koska Armi oli niin reipas, hän sai palkkioksi ”reippaan tytön” -kortin ja kaksi tarraa.

Joko olet lukenut aikaisemmin kirjoittamani tarinan Maija-melonin seikkailusta magneetissa?

IMG_2214

IMG_2216

IMG_2218

 

Lisää samanlaista:

Maija Melonin seikkailu magneetissa

Maija Meloni oli suostunut koehenkilöksi tieteelliseen testiin, jossa mitattiin melonin aivosähkökäyrää magneetissa. Aivosähkökäyrän mittaamisessa ei kuulemma ole mitään ihmeellistä, mutta se on haastavaa MRI-skannerissa. Hoitajatäti laittoi Maijan päähänsä hienon valkoisen mysyn, johon kiinnitettyjä piuhoja pitkin ajatukset siirtyisivät tietokoneelle.
Hoitajatäti rapsutteli tylpän neulan kärjellä Maijan päätä, jotta ajatukset kulkisivat paremmin. Hoitajatäti oli kiltti, eikä rapsutus tehnyt ollenkaan kipeää. Maijaa ei yhtään itkettänyt!
Huii, kun mentiin kovaa vauhtia pitkin käytäviä. Maija Meloni sai maata sängyssä koko matkan avohoitotalon uuteen hienoon magneettiin. Aivan kuin olisi avaruusmatkalla.
Jos kärrykyyti oli kuin avaruusmatka, niin perillä Maija pääsi ihan oikean näköisen avaruuskypärän sisään. Maijaa jännitti kovasti. Tuntuukohan astronauteista tältä, Maija mietti.
Melonautti valmiina lähtöön! Fyysikkosetä sanoi, että tämä raketti oli 3T:n skanneri. Mitäkähän ne kolme teetä olivat, Maija mietti. Tarkoittikohan se setä kuitenkin sitä, että tämän raketin polttoaineena käytettiin kolme pussillista teetä.
Fyysikkosetä katseli kiinnostuneen näköisenä melonin aivoituksia ohjaamohuoneessa. Käyrän perusteella Maija oli erittäin terävä meloni, jos pyöreää melonia voi teräväksi sanoa.
MRI-kuvista paljastui toinenkin iloinen yllätys, Maija oli pieniin päin. Se jäi arvoitukseksi, että kuka on isä? Tuskin kuitenkaan kuvaukseen käytetty skanneri, vaikka sen merkki on Siemens.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lopuksi tietokilpailu! Lupaan palkita parhaiten perustellun vastauksen antajan munkilla ja kahvilla Oys:n B2:n kahvilassa. Kysymys kuuluu:

Totta vai tarua? Toiseksi viimeisessä kuvassa näkyvä signaali on oikeasti peräisin melonista.

Vastauksen voit antaa kommentoimalla tätä kirjoitusta, lähettämällä sähköpostia tai viestin facebookissa. Vastausaika päättyy 1.5.2011. Hyvistä viitteistä plussaa...