Vaalinnan vaikeus

Oman ehdokkaan valitseminen on vaikeaa. Äänestääkö puoluetta vai henkilöä? Ääni menee kuitenkin puolueelle… Pitkään joutuu harkitsemaan, sillä omasta äänestään on vastuussa seuraavat neljä vuotta. Tai itse asiassa se valittu ehdokashan on vastuussa eduskuntaan päästessään, että nauttii kansan ja häntä äänestäneiden luottamusta. Jotkut näyttävät lähtevän ehdokkaan valintaprosessissaan siitä liikkeelle, että ketä ei ainakaan äänestä tai itse asiassa ketä muutkaan eivät edes saisi mennä äänestämään (kuten kuvasta näkyy). Vaalijulisteiden töhertely on ala-arvoista ja taitaapa olla jopa rikollista/rangaistavaa hommaa. Tuollainen toiminta on minusta niin ärsyttävää, että tekisi mieli ”kostoksi” antaa ääni juuri tuolle vääryyttä kärsineelle ehdokkaalle. Nämä vaalimainoskuvat on kuitenkin otettu Lahdessa, joka erin vaalipiirin alueella, joten en pääse häntä äänestämään. No, oma ehdokas löytyi lopulta, tietyn puoleen listalta, vaalikoneen kautta. Sitten kävin vielä katsomassa Ylen Vaaligalleriasta, että kyseessä on oikeasti ihan tolkku henkilö. Voinen siis huomenna kirjoittaa hänen numeronsa äänestyslipukkeeseen. Ketä lopulta äänestän, se on vaalisalaisuus!

b2ap3_thumbnail_IMG_1225.jpgNeuvoa-antava

 

Hyvää vaaliviikonloppua, muistakaa äänestää!