961 osa 3

Ei olisi ehkä pitänyt asentaa näin myöhään illalla RegiStax V4 nimistä ilmaista kuvankäsittelyohjelmaa, joka on tarkoitettu esimerkiksi tähtikuvien pinoamiseen. Taitaa nimittäin jäädä unet vähiin…

Koska koko tähtikuvausharrastukseni on vasta parin viikon vanha juttu, niin en uskonut saavani ohjelmalla mitään aikaiseksi. Yllätys olikin melkoinen kun näin tuloksen.

Kännykässäni SonyEricsson k800i on ns BestPic ominaisuus, jolla yhdellä painalluksella puhelin ottaa yhdeksän kuvaa heti peräkkäin, jonka jälkeen saa valita mitkä kuvista tallentaa. 30.6 julkaisemassani kirjoituksessani oleva kuva on yhdestä tällaisesta sarjasta, josta olin tallentanut kaikki yhdeksän otosta. Kuvausvaiheessa en ajatellut koskaan käyttäväni kuvia pinoamiseen, mutta onneksi olin tallentanut ne kaikki.

Nyt ihan vaan kokeilumielessä latasin kuvat RegiStaxiin ja kokeilin pinota ne kuvat ohjelman automaattitoiminnolla päällekkäin, sitten vähän leikin ohjelman wavelet-filtterillä. Katselin kauan tulosta suu auki. En tiedä onko tuo nyt ihan kaiken taiteen sääntöjen mukaan suodatettu, mutta pilkku näyttää siltä kuin visuaalisesti havaittuna. Jopa yksityiskohtia voi erottaa!

Ei voi kyllä liikaa ihmetellä ja kehua tuota k800i:tä. Mitenkähän malttaa odottaa seuraavaa pilvetöntä päivää ja seuraavaa auringonpilkkua. Aika mielenkiintoista nähdä myös, että onnistuuko sittenkin planeettakuvaus puhelimella kunhan yöt pimenee.