Auringonpilkku 963


Piti jatkaa kokeiluja kännykälläni (SonyEricsson k800i), kun taivas kerran kirkastui ja SpaceWeatherin mukaan auringossa näkyi mielenkiintoinen pilkkuryhmä nimeltään 963. Ensiksi otin muutaman kuvan suuremmalla suurennoksella 25mm Super Plossl -okulaarilla ja 2x Barlowilla. Sen jälkeen päätin ottaa barlowin välistä ja ottaa kuvia koko auringosta. k800i yllätti minut taas positiivisesti, se osasi tarkentaa itsensä suoraan pilkkuihin. Tästä todisteena yksittäinen kuva. Harmittavasti pilven lonkare tuli auringon eteen ja tarkennuskokeilut jäivät kesken. Tällaisia kuvia olisi ollut hieno pinota päälekäin. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, toivottavasti huomenna on aurinkoinen päivä. Pilkutkin ovat silloin lähes keskellä aurinkoa. (Tämä bloggeri näyttää pakkaavan kuvia melkoisesti, joten näistä tähtikuvista osa näyttävyydestä katoaa sen myötä)